Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με ΜΑΤ και χημικά σε διαμαρτυρία για την ομιλία Κασιδιάρη
Πηγή Φωτογραφίας: [385962] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (EUROKINISSI)
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (28/10) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής κινητοποίησης με αφορμή την προγραμματισμένη ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη σε ξενοδοχείο της πόλης.
Η ένταση ξέσπασε όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλη του ΠΑΜΕ να κινηθούν προς το σημείο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, στις 17:00, σε ξενοδοχείο, επί της οδού Μοναστηρίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και να προχωρούν σε προσαγωγές.
Μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για αντιφασιστική διαμαρτυρία, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν προγραμματίσει αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η αστυνομική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή είναι αυξημένη, καθώς η προγραμματισμένη εκδήλωση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στην πόλη.
Η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ για την απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη
«Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται η πραγματοποίηση του συνόλου των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από ώρα 09:00΄ έως 21:00΄ ώρα της 28-10-2026, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λ.Νίκης – Εθν. Αμύνης – Αγ. Δημητρίου – Στέλιου Δραγουμάνου – Γρ. Κολωνιάρη – Αγίων Πάντων – Γιαννιτσών – Ι Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Καρατάσου – Ναυάρχου Κουντουριώτου – Λ. Νίκης, στο κέντρο πόλεως της Θεσσαλονίκης, καθώς από την πραγματοποίηση των εν λόγω συναθροίσεων, επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στην πόλη».
Πηγή: Pagenews.gr