Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Suddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα βιώνει ένα «μπουμ» τουριστών
Suddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα βιώνει ένα «μπουμ» τουριστών | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Ιανουαρίου 2018, 09:02 13 Ιανουαρίου 2018, 9:02

Η Ελλάδα βιώνει ένα "μπουμ" τουριστών, σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung.

"Ο ένας χρόνος των ρεκόρ διαδέχεται τον άλλο. Το 2016, 24 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το πρώτο δεκάμηνο, το 2018 ενδέχεται η μικρή χώρα, που συνεχώς ταλαντεύεται προς το γκρεμό, να δεχθεί τον αριθμό ρεκόρ των 30 εκατ. τουριστών. 

Κυρίως οι Γερμανοί προσελκύονται από την Ελλάδα, το 2016 βρίσκονταν στην πρώτη θέση με 3,6 εκατ. επισκέπτες. Τούς ενθουσιάζει η ελληνική αρχαιότητα κι αυτό που λείπει στη Γερμανία, ο ήλιος, η ζέστη και το απίστευτο γαλάζιο της θάλασσας. Η Ελλάδα επωφελείται όμως και από την τεταμένη κατάσταση στην Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία, όπως και από το ότι το σενάριο τρόμου, η έξοδος της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ, έχει βγει οριστικά εκτός συζήτησης".

H εφημερίδα περιγράφει και τη θετική επίδραση του Αλέξη Τσίπρα "από τότε που μετέτρεψε στο αντίθετο τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του και συνεχίζει να κυβερνά", όπως γράφει χαρακτηριστικά. "Ο τουρισμός και η ατμομηχανή της οικονομίας έχουν ανοιχτό δρόμο μπροστά τους. Ακόμη και το προσφυγικό δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το μπουμ. Στη Λέσβο και τη Χίο καταγράφεται αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών παρά τα προσφυγικά καταλύματα", αναφέρει η εφημερίδα.

Ετικέτες: 


2018