Οικονομία

Γιάννης Βρούτσης για Εργάνη: Tα αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται

Γιάννης Βρούτσης για Εργάνη: Tα αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται
"Τα στοιχεία της "Εργάνη” για τον Δεκέμβριο, αναδεικνύουν την επιδείνωση της αγοράς εργασίας, τα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ" τονίζει ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως επισημαίνει, o Γιάννης Βρούτσης, τα αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται, με τη μερική απασχόληση να εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας απόλυτα της πλήρους απασχόλησης που συρρικνώνεται επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, τον Δεκέμβριο του 2017 έφτασαν στο 57,39% των συνολικών. Την ίδια στιγμή η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται στο 42,61%, "επιβεβαιώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας".

Επίσης, ο Γ. Βρούτσης, εστιάζοντας στα ετήσια στοιχεία της "Εργάνη”, τονίζει ότι αποτυπώνουν το ρυθμό της διαχρονικής επιδείνωσης στην αγορά εργασίας τα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, η μερική απασχόληση στις νέες προσλήψεις τα τρία τελευταία χρόνια παρουσιάζει σταθερά αυξητική τάση. Έτσι, από το 53,05% που ήταν το 2015, ανήλθε στο 54,74% το 2016 και έκλεισε στο 55,07% το 2017. Αντίστοιχα, για το ίδιο διάστημα, η πλήρης απασχόληση παρουσιάζει συνεχή τάση συρρίκνωσης, ξεκινώντας από 46,95% το 2015, 45,26% το 2016 και φτάνοντας το 44,93% το 2017.

Κατά τον αρμόδιο Τομεάρχη της ΝΔ, "όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ασθενική αποκλιμάκωση της ανεργίας, χαμηλοί μισθοί, επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην αγορά εργασίας και δημιουργία της γενιάς των φτωχών εργαζομένων των 342 ευρώ, που πλέον καθίστανται ισχυρή πλειοψηφία στις νέες προσλήψεις!"

"Απέναντι σε αυτή τη δραματική κατάσταση η Νέα Δημοκρατία αντιτείνει τη δικής της πρόταση. Ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας, με ταυτόχρονη αύξηση της πλήρους απασχόλησης. Με πολύ περισσότερες, νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης", καταλήγει ο κ. Βρούτσης. 

Η πλήρης δήλωσή του:

«Τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» μηνός Οκτωβρίου διαψεύδουν την εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί παραπλανητικά να χτίσει η κυβέρνηση για την κατάσταση στην αγορά εργασίας. Επιβεβαιώνεται ότι η αρνητική ανατροπή που συντελέστηκε το 2015 στην αγορά εργασίας – με κυριαρχία της μερικής απασχόλησης – διευρύνεται ανεξέλεγκτα, ενώ στον αντίποδα η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης για τον Οκτώβριο του 2017 έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, «σκαρφαλώνοντας» στο 62,26%. Την ίδια στιγμή η πλήρης απασχόληση μειώθηκε στο 37,74%. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση όλων των ετών.

Την ίδια στιγμή, το δεκάμηνο του 2017 παρουσιάζει, επίσης, τη χειρότερη επίδοση που υπήρξε ποτέ, καθώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτινάχθηκαν στο 54,39%, όταν στο αντίστοιχο δεκάμηνο του 2013 οι ευέλικτες μορφές ήταν 45,72%.

Δραματική, όμως, εμφανίζεται και η εικόνα στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης «ΕΡΓΑΝΗ» μηνός Οκτωβρίου. Το αρνητικό ρεκόρ -98.420 δεν έχει προηγούμενο.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η επιδείνωση στην αγορά εργασίας οφείλεται στην αλλοπρόσαλλη, αντιφατική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Υπερφορολόγηση και εξοντωτικές εισφορές, αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας και υπονομεύουν τις προσδοκίες και τις θυσίες των πολιτών.

Η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να εφαρμόσει πολιτικές με «ταξικό» πρόσημο κατέληξαν στη δημιουργία της γενιάς των φτωχών εργαζομένων των 360 ευρώ. Δηλαδή, των εργαζομένων χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα! Η Νέα Δημοκρατία θα ανατρέψει σύντομα αυτήν την πορεία», καταλήγει ο κ. Βρούτσης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments