Διεθνή

Dolores O’Riordan: Η μανία, η διπολική διαταραχή και η σεξουαλική κακοποίηση της “φωνής” των Cranberries

Dolores O’Riordan: Η μανία, η διπολική διαταραχή και η σεξουαλική κακοποίηση της “φωνής” των Cranberries
Η τραγουδίστρια των Cranberries, Dolores O’Riordan,που έφυγε χθες απρόσμενα στα 46 της χρόνια, είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή. Η ίδια είχε μιλήσει ανοιχτά για την ασθένειά της και τη μάχη που έδινε.

Πριν από δύο χρόνια, η Dolores O’Riordan των Cranberries είχε πει πως χρησιμοποιήσει την μουσική, τον χορό και τις live εμφανίσεις, για να βελτιώσει την ψυχική της υγεία.

Τον Φεβρουάριο του 2016, υποχρεώθηκε να πληρώσει € 6.000 για φιλανθρωπικούς σκοπούς μετά από ένα καυγά που είχε προκαλέσει μέσα σε αεροπλάνο της Aer Lingus εν ώρα πτήσης από τη Ν. Υόρκη προς την πατρίδα της, την Ιρλανδία, στις 10 Νοεμβρίου του 2014.

Οι ιατρικές εκθέσεις που καταρτίστηκαν για τη δίκη στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ennis αποκάλυψαν ότι υπέφερε από μανία, ψυχική ασθένεια και σοβαρή διαταραχή κατά τη στιγμή του συμβάντος και ότι δεν θυμόταν τίποτα απ’ όσα έκανε μέσα στο αεροπλάνο. Μιλώντας στην εφημερίδα «Independent Sunday» το 2014, η Dolores O’Riordan είπε ότι δεν ήταν μεθυσμένη στην πτήση, αλλά ότι “αντιμετώπιζε δαίμονες”. Έχει αποκαλύψει ότι είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή.

Η ίδια είχε περιγράψει, επίσης, ότι τα ψυχικά της προβλήματα άρχισαν μετά την μετακόμισή της στη Νέα Υόρκη, αφότου χώρισε από τον σύζυγό της, Don Burton, τον Αύγουστο toy 2014. “Δεν κοιμήθηκα για τέσσερις μήνες. Έκανα αυτοθεραπεία. Έπαιρνα υπνωτικά χάπια. Ένιωθα αποκομμένη”, είχε δηλώσει.

Η 46χρονη μητέρα τριών παιδιών, η οποία πέθανε αιφνιδίως χτες, είχε δηλώσει ευτυχής που το κοινό δεν έσπευσε να την κατακρίνει μετά τη δοκιμασία που είχε περάσει. “Ξέρω ότι δεν είμαι ακόμα στο 100%, αλλά είμαι χαρούμενη (…) Θα χρειαστεί να συνεχίσω τα υπνωτικά χάπια για να κοιμάμαι και να είμαι κάπως φυσιολογική μέσα σε έναν τρελό κόσμο”, είπε.

Ο θάνατος του πατέρα της το 2011 είχε επίσης βαθιά επίδραση στην Dolores O’Riordan.

Μιλώντας στο podcast της "Billboard Sisters" της Billboard, είπε: "Ένιωσα όταν πέθανε, ότι δεν έφυγε από τον κόσμο (…) Τον ένιωσα πολύ κοντά μου για λίγο. Μπορούσα να τον αισθανθώ να προσπαθεί να με προστατεύσει και να επικοινωνήσει μαζί μου (…) Και υπήρχαν πολλές παράξενες μικρές συμπτώσεις και πράγματα που με έκαναν να σκεφτώ ότι ίσως ήταν κάπου ενδιάμεσα στην ζωή και τον θάνατο… ότι δεν είχε φύγει εντελώς (…) Και όλοι αναρωτιόμαστε για το θάνατο, για το πού πηγαίνουν οι άνθρωποι και τι συμβαίνει. Αλλά σίγουρα περνούν από αυτήν τη διάσταση στην άλλη”.

Η Dolores ενώ μιλούσε για την αγάπη της για ψώνια στα καταστήματα της Νέας Υόρκης για ρούχα σκηνικών εμφανίσεων, αποκάλυψε επίσης ότι είχε ένα “μανιακό” επεισόδιο πριν από μερικά χρόνια.

“Όταν ήμουν μανιακή, ντυνόμουν πραγματικά περίεργα για λίγο”, είπε. “Ήμουν μανιακή για τέσσερις μήνες και φορούσα κάθε λογής μεταλλικά αντικείμενα και μάσκες και ένα σωρό παράξενα πράγματα. Αυτό ήταν πριν από δύο χρόνια”.

Ωστόσο παλαιότερα, το 2013, η τραγουδίστρια Cranberries εγκωμιάστηκε από μια ομάδα υποστήριξης για το "τεράστιο θάρρος" της όταν μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε παιδική ηλικία.

Είπε ότι η σεξουαλική κακοποίηση συνέβαινε επί τέσσερα χρόνια, μεταξύ των 8 έως 12 ετών της ζωής της και ότι ο κακοποιός της ήταν άτομο εμπιστοσύνης στην γενέτειρά της πόλης, Limerick. Η Dolores O’Riordan είπε ότι χρειάστηκε πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να ανακάμψει.

“Είναι κάτι που το έφερα μέσα μου για πάντα (…) Νιώθω σαν να έφυγε ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους μου (…) Αισθάνομαι ότι θα με βοηθήσει με το ανοιχτώ στους ανθρώπους απλά να εξομολογηθώ σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που αγόρασαν τα άλμπουμ μου και που με αγαπούν”, είχε δηλώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments