Γεύση

Κοτόσουπα της μαμάς με τραχανά αβγολέμονο

Κοτόσουπα της μαμάς με τραχανά αβγολέμονο
Μαμαδίστικη συνταγή με λαχταριστή κοτόσουπα και τραχανά αβγολέμονο.

Για όσους αντιμετωπίζουν γρίπη και κρύωμα τις τελευταίες μέρες, η "μαμαδίστικη" συνταγή με κοτόσουπα και τραχανά αβγολέμονο είναι λαχταριστή και …θεραπευτική. Τι θα χρειαστούμε:

Υλικά

1 κοτόπουλο, κατά προτίμηση βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής1 κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο1 κλαδάκι σέλινο1 κομμάτι πράσο (το λευκό μέρος)2 γαρίφαλα1 κλαδάκι θυμάρι1 φλιτζάνι καφέ τραχανά ξινό50ml ε. π. ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο3 αβγά1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το πράσο, το γαρίφαλο και το θυμάρι. Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο, ξαφρίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο (στα 40 λεπτά περίπου), το βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας και σουρώνετε τον ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ. 

Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τον ζωμό και, μόλις πάρει βράση, ανακατεύετε μέσα τον τραχανά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 10 λεπτά σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.

Για το αβγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με μίξερ χειρός ή αβγοδάρτη. Προσθέτετε το λεμόνι και μετά σταδιακά 1-2 κουτάλες από τον ζωμό της σούπας, τον οποίο ρίχνετε με ροή κλωστής, χτυπώντας συνεχώς. 

Όταν έχει ζεσταθεί καλά το μείγμα των αβγών, περιχύνετε τη σούπα και κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως σε σουπιέρα ή βαθιά πιάτα. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments