Οικονομία

Icap: Σημαντική κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων το 2016

Icap: Σημαντική κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων το 2016
Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας τους παρουσίασαν οι ελληνικές επιχειρήσεις το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Icap Group.

Στα αρχεία της ICAP Databank υπήρχαν καταχωρημένες 10.696 επιχειρήσεις (εξαιρουμένων τραπεζών-ασφαλειών) με διαθέσιμους δημοσιευμένους ισολογισμούς για τη διετία 2016-2015, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση των μεγεθών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Νικήτας Κωνσταντέλλος δήλωσε ότι το 2016 οι εταιρείες κατάφεραν να πετύχουν αξιοσημείωτες επιδόσεις στην κερδοφορία τους, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά από μια πενταετία συνεχούς καταγραφής ζημιών.

Παρόλο που ο Κύκλος Εργασιών το 2016 σημείωσε μικρή αύξηση κατά 3%, οι επίμονες προσπάθειες των εταιρειών για καλύτερη διαχείριση του κόστους και συγκράτηση των δαπανών τους απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη να αυξηθούν κατά 46%.

Εντυπωσιακή αύξηση, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, σημειώθηκε στο τελικό καθαρό αποτέλεσμα του συνόλου των εταιρειών, καθώς το 2016 καταγράφηκαν κέρδη προ φόρου ύψους 3,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 72%. «Όλες οι ενδείξεις για τη χρήση του 2017 είναι ότι οι εταιρείες ως σύνολο θα έχουν ακόμα καλύτερη απόδοση από το 2016. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι 162 εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών που δημοσίευσαν τους εξαμηνιαίους ισολογισμούς τους έδειξαν 13% αύξηση στον τζίρο τους και 24% αύξηση στα καθαρά τους κέρδη», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments