Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Δήμος Χανίων: Αυξάνονται οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Δήμος Χανίων: Αυξάνονται οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο | Pagenews.gr
Pagenews Team

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής υπηρεσίας στο κοινωνικό παντοπωλείο που διαθέτει ο Δήμος Χανίων εξυπηρετούνται αυτή στη στιγμή πάνω από 450 οικογένειες και συνολικά 758 άτομα.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, όλοι οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου διαβιούν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και είναι άνεργοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι εκ των οποίων τα 195 είναι παιδιά,οι 183 έγγαμοι, 79 είναι διαζευγμένοι, 181 μοναχικά άτομα, ενώ 63 είναι και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Το 88% των ωφελουμένων έχει συνολικό ετήσιο δηλωθέν εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ, το 21% των ωφελουμένων είναι ΑΜΕΑ, ένα 14% των ωφελουμένων είναι µονογονεϊκές οικογένειες και το 8% τρίτεκνοι/πολύτεκνοι.

Επίσης υποστηρίζεται σε μηνιαία βάση η κοινωνική κουζίνα κατά τακτά χρονικά διαστήματα το Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας και τα κατά τόπους Συσσίτια.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη, αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς τόνισε ότι «το ποσοστό των νέων αιτήσεων έχει αυξηθεί, ενώ ο αριθμός των ωφελουμένων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν δεν υπήρχε το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, το οποίο καταβάλλεται σε 760 άτομα στα Χανιά που δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείου λόγω αυτού του επιδόματος», όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

Ετικέτες: 
2018