Πολιτισμός

“Οι Χήρες και οι Μακαρίτες” έρχονται στη Λυκόβρυση για δύο μόνο παραστάσεις

“Οι Χήρες και οι Μακαρίτες” έρχονται στη Λυκόβρυση για δύο μόνο παραστάσεις
"Οι Χήρες και οι Μακαρίτες" του Γιώργου Μακρή έρχονται για μία και μόνο ...θεατρική επίσκεψη την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Πνευματικό κέντρο Λυκόβρυσης.

Στην Αθήνα και για μία μόνο ημέρα, θα παρουσιαστεί η νέα θεατρική παράσταση του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Μακρή με τίτλο "Οι Χήρες και οι Μακαρίτες". 

Το θεατρικό κοινό μπορεί να δει την παράσταση στο Πνευματικό κέντρο Λυκόβρυσης την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 18:15 και 21:15. 

Η ιστορία ξεκινά με τον πάτερ Άδη Σαρακοστιανό, έναν ιερέα σε μια εκκλησία κάποιας πόλης. Ζει μόνος του και είναι ιδιοκτήτης σε ένα από τα πολύ γνωστά γραφεία κηδειών της πόλης με την επωνυμία Game Over. Εθισμένος στο ποτό, στην καλή ζωή και λάτρης του γυναικείου φύλου.

Βοηθός του πάτερ Άδη Σαρακοστιανού στο Γραφείο Κηδειών και στο Νεκροταφείο είναι ο Ακίνδυνος Αλβανός.

Μέσα στην οικονομική κρίση η οποία και μαστίζει τη χώρα ο πάτερ Άδης είναι τόσο τυχερός που ταυτόχρονα έχει 4 κηδείες. Τέσσερις (4) διαφορετικές γυναίκες του ζητούν να κηδέψει τους άνδρες τους. Η πρώτη είναι από την Κρήτη, η δεύτερη από τη Μύκονο, η τρίτη από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και η τέταρτη είναι Πόντια.

Όλες του ζητάνε η κηδεία του συζύγου τους να γίνει σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου της κάθε μίας. Ενώ η μία χήρα ζητάει καύση για τον σύζυγό της. Όλες έχουν διαφορετικό γούστο ακόμα και για το φέρετρο αλλά και γενικά για την ταφή του αγαπημένου της. Βλέπουμε πως έχασε η κάθε μία τον σύζυγο της μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις αλλά και τρελή δράση. 

Ο πάτερ Άδης φέρνει τα πάνω κάτω! Άλλον θάβει, άλλον καίει, μπερδεύει τα ήθη και έθιμα κατά την ταφή. Γίνεται ένας χαμός! Άλλος πονάει, άλλος κλαίει, άλλος θρηνεί. Επτά διαφορετικοί χαρακτήρες σε ρυθμούς εξοντωτικούς. 

Ο Πάτερ ερωτεύεται μια από τις χήρες. Το ίδιο και ο νεκροθάφτης. Έχουμε ένα νεκρό που τελικά δε είναι νεκρός. Έχουμε έναν αδερφό που παίρνει τη θέση του αδερφού του για να μην αποκαλυφθεί ένα ερωτικό σκάνδαλο. Τι έχουμε για φινάλε; Γέλιο του Θανατά.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιώργος ΜακρήςΣπύρος Θεοδόσης Μαίρη Βλουτή Γιώργος Μαυράς Μικαέλα ΖούστηΣταυρούλα ΖάμπραΚαι σε ρόλο έκπληξη φιλική συμμετοχή η μοναδική Τιτίκα Σαριγούλη.

Συντελεστές:Κείμενα – Σκηνοθεσία: Γιώργος ΜακρήςΔιεύθυνση Φωτογραφίας: Peter TamasΜουσική επιμέλεια: Γιώργος ΜακρήςΦώτα – ήχος: Stage 51Σκηνικά: Περικλής ΠριστούρηςΕνδυματολόγος παράστασης: Τούλα ΜακρήΤις γυναίκες ηθοποιούς ντύνει: IQ female clothing Ενδυματολογος: Αναγνωστοπουλου Αγγελική

Η ηχογράφηση έγινε στο North StudioΤο τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος ΑγγελόπουλοςΣτίχοι τραγουδιού παράστασης: Νάσος ΡόγκαςΜουσική – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Άκης ΜελήςΠαραγωγή: GM PRODUCTIONSΕκτέλεσή Παραγωγής: NASOS ROGAS

Προπώληση στα τηλ 6983776533.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments