Αυτοκίνητο

Nissan LEAF: Κορυφαίο και στο ηλεκτρικό… σοκ!

Nissan LEAF: Κορυφαίο και στο ηλεκτρικό… σοκ!
Μπορεί η αξιολόγηση των νέων μοντέλων στα κρας τεστ με πέντε αστέρια να μην αποτελεί πλέον είδηση, όμως, ένα νέο τεστ – που αφορά το ηλεκτρικό σοκ! στα ηλεκτρικά οχήματα – έδωσε εύσημα στο νέο επίσης ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF.

Σαφώς, τα πέντε αστέρια που πήρε επάξια το Nissan LEAF αποτελούν άλλο ένα αβαντάζ, για το πλέον πρωτοποριακό μοντέλο των Ιαπώνων, που εκτός από την ηλεκτροκίνηση προάγει – μαζί με την ασφάλεια – και την αυτόνομη οδήγηση.

Πάντως, πιο σημαντική – και ίσως πιο άγνωστη – είναι η είδησηότι το νέο μοντέλο – εκτός ότι κατάφερε στα κρας τεστ να επιδείξει υψηλό βαθμό ακαμψίας- να περάσει επιτυχώς και το τεστ προστασίας από ηλεκτρικό σοκ του Ιαπωνικού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων.

Η συγκεκριμένη δοκιμή μετράει πόσο καλά τα ηλεκτρικά οχήματα προστατεύουν τους επιβάτες από την πιθανότητα ενός ηλεκτρικού σοκ σε περίπτωση σύγκρουσης. 

Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν ισχυρά προστατευμένο χώρο για την μπαταρία, όπως και μια διάταξη και δομή που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από τα σημεία υψηλής τάσης, καθώς και μια συσκευή διακοπής της υψηλής τάσης που ενεργοποιείται σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το νέο Nissan LEAF έρχεται με μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Ιαπωνία από τον περασμένο Οκτώβριο και θα διατεθεί σε περισσότερες από 60 αγορές σε όλη την Υφήλιο.

Το LEAF του 2018 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη που διαθέτει την αυτόνομη τεχνολογία ProPILOT καθώς και το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινούν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματούν, απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο γκάζι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments