Οικονομία

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου: Μια απάτη χωρίς απατεώνες…

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου: Μια απάτη χωρίς απατεώνες…
Μένει κανείς με την απορία: Τι ακριβώς διαπίστωσε ο εισαγγελέας και δεν το διαπίστωσε το Δικαστήριο και με ψήφους δυο έναντι μιας, τους απάλλαξε.

Αν όπως όλοι ομολογούν υπήρξε το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου πως είναι δυνατό να μην υπάρχουν ένοχοι; Πως γίνεται να υπάρχουν μετοχές φούσκες αλλά να αθωώνονται αυτοί που τις φούσκωσαν και εξαπάτησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους και εύπιστους παίκτες-μετόχους που έχασαν τις περιουσίες τους.

Πολλές φορές κονταίνει η μνήμη και ξεχνάμε. Εκεί στο 2000 σημειώθηκε η πρώτη βίαιη αναδιανομή εισοδήματος εις βάρος των πολλών και σε όφελος λίγων. Όπως συμβαίνει βέβαια στις βίαιες αναδιανομές στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Αν γυρίσουμε πίσω περίπου είκοσι χρόνια, θα θυμηθούμε ότι τότε εκτός από ορισμένους επαγγελματίες του τζόγου, καταστράφηκαν οικογένειες.

Άνθρωποι που πήραν δανεικά για να παίξουν στον ναό του τζόγου και έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους κυνηγώντας το εύκολο και μεγάλο κέρδος. Ηταν τότε που το Χρηματιστήριο κάλπαζε από τις 2000 μονάδες στις 6000 . Τότε που όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης προπαγάνδιζαν την «ισχυρή Ελλάδα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Τότε που εμμέσως ο ίδιος ο πρωθυπουργός προπαγάνδιζε υπέρ του τζόγου στο Χρηματιστήριο με δηλώσεις όπως αυτή: «Το Χρηματιστήριο είναι ένας θεσμός σημαντικός για την ελληνική οικονομία, είναι ένας θεσμός ο οποίος; Εξυπηρετεί την εθνική οικονομία» Τα ίδια έλεγαν και αφίσες του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο (1999) που διαφήμιζαν ότι περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες έχουν επενδύσει με μετοχές που έχουν αξία!

Από κοντά βέβαια εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, ιστοσελίδες να «πείθουν» με το αζημίωτο πως όλοι πρέπει να παίξουμε, χώρια το παιχνίδι με τις κατευθυνόμενες μετοχές που λίγο αργότερα αποδείχτηκαν φούσκες. Διότι πρέπει να το πούμε ότι και σε αυτή την καταλήστευση και λαϊκών αποταμιεύσεων ο Τύπος και πολλοί δημοσιογράφοι προσωπικά έχουν τεράστια ηθική ίσως και ποινική ευθύνη. Είναι αλήθεια πως τότε κάποιο έβγαλαν άκοπα πάρα πολλά λεφτά , τα οποία τώρα κουρνιάζουν σε φορολογικούς παραδείσους, έγιναν βίλλες, ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και βέβαια όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις εξαφανίστηκαν από την πραγματική οικονομία.

Επιχειρήσεις που τότε οι μετοχές τους συμμετείχαν στην φρενήρη κούρσα της ανόδου των μονάδων βρέθηκαν λίγα χρόνια αργότερα πτωχευμένες με εργαζόμενους απλήρωτους και ιδιοκτήτες να συνεχίζουν σχεδόν ανενόχλητοι τον τρυφηλό βίο τους. Όσοι εξαπατήθηκαν μέσα στην αφέλεια τους κι έχασαν τις περιουσίες τους ήταν τα θύματα αυτής της οργανωμένης εξαπάτησης. Δισεκατομμύρια δραχμές έφυγαν από την πραγματική οικονομία και «δραπέτευσαν» σε παραδείσιους προορισμούς κοσμώντας τις λίστες με καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό.

Για όλα αυτά λοιπόν δεν υπάρχουν ένοχοι. Όλοι αθώοι απεφάνθη για δεύτερη φορά το Εφετείο Κακουργημάτων. Μια ληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού και της εθνικής οικονομίας μπήκε στο Αρχείο.Υπάρχουν εξαπατηθέντες αλλά δεν υπάρχουν αυτοί που τους εξαπάτησαν. Όμορφος κόσμος, ηθικός, καπιταλιστικά φτιαγμένος…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments