Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Αντιτρομοκρατική: 5 συλλήψεις και ένα οπλοστάσιο από τις έρευνες που συνεχίζονται
Αντιτρομοκρατική:  5 συλλήψεις και ένα οπλοστάσιο από τις έρευνες που συνεχίζονται | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Μαρτίου 2018, 15:48 6 Μαρτίου 2018, 15:48

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργεί η αντιτρομοκρατική ανακαλύφθηκαν μεταξύ άλλων 50 κιλά νιτρική αμμωνία αλλά και όπλα, μαχαίρια και σπαθιά.

Έχουν συλληφθεί πέντε ημεδαποί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Ανάμεσά τους είναι και δικηγόρος, ο οποίος φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8 κατ’ οίκον έρευνες σες 6 περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία,

βόμβες μολότοφ,
πλήθος κροτίδων,
βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,
σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),
ψηφιακά πειστήρια,
μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,
αντιασφυξιογόνος μάσκα,
ρόπαλα και σιδερογροθιές,
κυνηγετικά όπλα,
φιαλίδια βουτανίου και
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις (3) κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής.

Η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και επαρχία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα που συμμετέχουν σε ακροδεξιές ομάδες και θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, σε καταλήψεις και στην πρόσφατη επίθεση στη «Φαβέλα».

Κατά τις ίδιες πηγές, πρόκειται για μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Hellas» που έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικά στέκια και καταλήψεις. Την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται και έρευνες σε σπίτια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιείται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στο στέκι «Φαβέλα» στις 25 Φεβρουαρίου, αλλά και σε άλλες επιθέσεις.

Ετικέτες: 


2018