Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Οι Τούρκοι ζητούν συλλήψεις στην Αθήνα και κάνουν «επίθεση» στον Παυλόπουλο
Οι Τούρκοι ζητούν συλλήψεις στην Αθήνα και κάνουν «επίθεση» στον Παυλόπουλο | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Μαρτίου 2018, 07:01 7 Μαρτίου 2018, 7:01

Τραβάει το σκοινί η Άγκυρα απέναντι στην Ελλάδα. Τη στιγμή που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, οι Τούρκοι ζητούν συλλήψεις στην Ελλάδα για το κάψιμο τουρκικής σημαίας από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Tο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έβγαλε ανακοίνωση αναφέροντας:

“Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου.

Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό”, αναφέρει η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, το θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς συνεχίζεται και είναι άγνωστο πότε θα προχωρήσει η δίκη τους, καθώς στην Τουρκία προέκυψε ζήτημα με τον διορισμό από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο των δικαστών και των εισαγγελέων. Το καθεστώς “ανακάλυψε” ξανά “γκιουλενιστές” και έτσι η διαδικασία αυτή αναμένεται να καθυστερήσει μπλοκάροντας έτσι και το ζήτημα των δυο Ελλήνων.

Η ελληνική πλευρά αναμένει πρώτα απ’ όλα να ολοκληρωθεί η έρευνα σε βάρος των δυο στρατιωτικών. Ύστερα θα πρέπει να τους απαγγελθούν κατηγορίες και στη συνέχεια να οριστεί η δίκη.

Όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τουλάχιστον έναν μήνα.


Επίθεση σε Παυλόπουλο από το ΥΠΕΞ Τουρκίας

Την ίδια ώρα, ο Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεών του. Οι οποίες δεν άρεσαν στην Τουρκία και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον καλεί (!) να σέβεται τη θέση του και να μην προκαλεί.

Πρόκειται για δηλώσεις που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος την περασμένη Κυριακή. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας «ρωτήθηκε» σχετικά με τα όσα είπε από την Πιερία ο Έλληνας πρόεδρος. Και ο Χαμί Ακσόι απάντησε με… επίθεση.

«Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Ο ελληνικός τύπος ανέφερε χθες (6 Μαρτίου) ότι ο κ. Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελλάδας, έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: «Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε ιστορικά να έχουμε»… «Αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα κάνουμε αυτό που έκαναν και οι πρόγονοί μας».

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση». 

Ετικέτες: 


2018