Αθλητισμός

«Έφυγε» ο Χένρι Γουίλιαμς

«Έφυγε» ο Χένρι Γουίλιαμς
Ο άλλοτε άσος της Μπενετόν απεβίωσε στα 47 του.

Απεβίωσε σε νεαρή ηλικία ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς μπομπέρ που γνώρισε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε ηλικία μόλις 47 ετών, ο Χένρι Γουίλιαμς έφυγε από τη ζωή λόγω ασθένειας στα νεφρά.

Ο Γουίλιαμς είχε στο παλμαρέ του μια λαμπρή καριέρα στην Ιταλία, φορώντας μεταξύ άλλων τις φανέλες των Βερόνα, Τρεβίζο, Ρόμα, Βερόνα και Νάπολι.

Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Σαπόρτα με την Μπενετόν, ενώ ήταν μέλος των ΗΠΑ που το 1990 ήταν στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπουένος Άιρες.

ntttttn

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ μπορεί να μην κατάφερε να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά το άστρο του έλαμψε στην Ιταλία όπου είχε 21,7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σε 288 αγώνες με Βερόνα, Τρεβίζο, Ρόμα, Βερόνα και Νάπολι. nnΜάλιστα ήταν μέλος της Μπενετόν Τρεβίζο που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στα ημιτελικά του Final Four του 1998 στη Βαρκελώνη, ενώ είχε βρεθεί στο δρόμο πολλών ελληνικών ομάδων. nnΜεταξύ άλλων κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Σαπόρτα με την Μπενετόν, ενώ ήταν μέλος των ΗΠΑ που το 1990 ήταν στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπουένος Άιρες. nn

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments