Πολιτική

Έρευνα καμπανάκι στην κυβέρνηση για τη Μακεδονία – Οι περίεργες απαντήσεις των Ελλήνων

Έρευνα καμπανάκι στην κυβέρνηση για τη Μακεδονία – Οι περίεργες απαντήσεις των Ελλήνων
Μία έρευνα μήνυμα προς την κυβέρνηση δημοσιοποιήθηκε από τον οργανισμό διαΝΕΟσις από την εταιρεία MRB, αφού μεταξύ άλλων στοιχείων αποτυπώνει τη γνώμη των πολιτών για τον πιθανό όρο Μακεδονία σε μία λύση στο Σκοπιανό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 65,9% των πολιτών καλούν την κυβέρνηση να μην δεχθεί καμία σύνθετη ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Αντίθετα, μόλις το 27,7%, θεωρεί πως η χώρα μας πρέπει να δεχθεί μία ονομασία με τον όρο Μακεδονία

Ωστόσο, από την πανελλαδική έρευνα προκύπτει η άγνοια των Ελλήνων για το τι ακριβώς είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τι θέλουν μέσα σε αυτό το θεσμό.

Συγκεκριμένα το 68% των Ελλήνων αξιολογεί θετικά τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό που φαίνεται να ανεβαίνει σε σχέση με την εικόνα των Ελλήνων για την Ευρώπη το 2015 που ο αντιευρωπαϊσμός ήταν στα φόρτε του. Ωστόσο, φαίνεται πως έξι στους 10 Έλληνες εξακολουθούν να έχουν την εντύπωση πως η συμμετοχή της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ευνοεί περισσότερο την Ευρώπη παρά την ίδια τη χώρα. 

Από αυτά τα ποσοστά οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζημιώθηκε στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας. Ένας στους τέσσερις θα επιθυμούσε η χώρα να έχει εθνικό νόμισμα. 

Στο θέμα των Μνημονίων, οι Έλληνες σε ποσοστό περίπου 60% θεωρούν πως ήταν αναγκαίο κακό λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης την οποία είχε περιέλθει η χώρα, ενώ περίπου το 70% των Ελλήνων έχουν την άποψη πως όλα αυτά συνέβησαν επίτηδες προκειμένου να εκμεταλλευτούν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα. 

Την ίδια ώρα, αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρούν πως τα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα και θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και θα έχει ως νόμισμα το ευρώ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι απαντήσεις στο ερώτημα ποιον οι Έλληνες θεωρούν τον ιδανικό ηγέτη για την Ελλάδα. Σε ποσοστό 30% απαντούν τον Ρώσο, Βλαντιμίρ Πούτιν, την Άνγκελα Μέρκελ το 14,2% και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν ποσοστό 12,8%. 

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες:

– Το 90,3% συμφωνεί ότι ο αριθμός τους στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια είναι υπερβολικά μεγάλος

– Το 72,1% συμφωνεί ότι η παρουσία τους αυξάνει την εγκληματικότητα

– Το 65,4% συμφωνεί ότι η παρουσία τους αυξάνει την ανεργία

Εντυπωσιακό είναι τέλος το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι το ορατά ίχνη των αεροπλάνων είναι αέρια ψεκασμού. Αυτό το ποσοστό φτάνει στο 28,7%, ενώ το 61,3% θεωρούν πως είναι απλά υδρατμοί. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments