Διεθνή

Αυτές είναι οι φονικότερες φωτιές στη Ρωσία

Αυτές είναι οι φονικότερες φωτιές στη Ρωσία
Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε εμπορικό κέντρο του Κεμέροβο στη Ρωσία είναι η τελευταία από σειρά ανάλογων δυστυχημάτων σε ρωσικά κτίρια που οφείλονται στα πλημμελή μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθεί λίστα με τις φονικότερες πυρκαγιές στη Ρωσία την τελευταία δεκαετία:

-2016

– 27 Αυγούστου: Τουλάχιστον 16 μετανάστες εργάτες, οι περισσότεροι από το Κιργιστάν, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη εκτυπωτικής εταιρείας σε βιομηχανική ζώνη στα βόρεια της Μόσχας.

Η πυρκαγιά φέρεται να προκλήθηκε από έναν σπασμένο λαμπτήρα μέσα σε ένα δωμάτιο όπου φυλάσσονταν μεγάλες ποσότητες από εύφλεκτα υγρά και χάρτινα προϊόντα.

– 2015

– 12 Δεκεμβρίου: Φωτιά ξέσπασε σε ψυχιατρική κλινική σε ένα χωριό της νότιας περιοχής Βορονέζ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων 60 με 70 ετών. Πιθανότερη αιτία οι παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

– 2013

– 13 Σεπτεμβρίου: Πυρκαγιά ξέσπασε σε μια παλιά ψυχιατρική κλινική για άνδρες κατασκευασμένη από τσιμέντο και ξύλο στο χωριό Λούκα, νοτιοανατολικά της Αγίας Πετρούπολης. Οι νεκροί έφθασαν τους 37.

Τη φωτιά φαίνεται ότι προκάλεσε ένας ασθενής, αλλά το ίδρυμα είχε κληθεί να βελτιώσει τα μέτρα πυρασφάλειας.

– 26 Απριλίου: Τριάντα-οκτώ άνθρωποι, κυρίως ασθενείς του ψυχιατρείου, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο κατασκευασμένο από ξύλο και τούβλα στην περιοχή της Μόσχας. Τα θύματα εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες την ώρα που κοιμούνταν με σφραγισμένα τα παράθυρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments