Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ιταλία: Άνδρας αθωώθηκε για κλοπή…μελιτζάνας μετά από 9 χρόνια
Ιταλία: Άνδρας αθωώθηκε για κλοπή…μελιτζάνας μετά από 9 χρόνια | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Μαρτίου 2018, 11:34 27 Μαρτίου 2018, 11:34

Επειδή η κωλυσιεργία στα δικαστήρια δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, η είδηση που δημοσιεύει η La Republicca, για την κλοπή μιας μελιτζάνας και την αθώωση του 49χρονου δράστη στην Ιταλία σίγουρα προκαλεί. Έστω και γέλιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Ιταλός που προσπάθησε να κλέψει μία μελιτζάνα αξίας μερικών λεπτών του ευρώ. Εννέα χρόνια μετά αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας  σε μια διαδικασία που κόστισε στους φορολογούμενους 7.000 με 8.000 ευρώ σε δικαστικά έξοδα, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα La Repubblica.

Το 2009 αστυνομικοί εντόπισαν έναν 49χρονο άνδρα σε ένα χωράφι στα περίχωρα του Λέτσε, στη νότια Ιταλία, με μια μελιτζάνα στα χέρια. Αφού συνελήφθη, ο άνδρας εξήγησε ότι προσπάθησε να κλέψει το λαχανικό διότι ήταν άνεργος και είχε παιδί.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 300 ευρώ, ποινή που μειώθηκε σε δύο μήνες φυλάκιση και 120 ευρώ πρόστιμο σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με την La Repubblica. Ωστόσο ο δικηγόρος του έκρινε την απόφαση μη ικανοποιητική και απευθύνθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Τελικά αυτό δικαίωσε τον κατηγορούμενο, επικρίνοντας τα δύο προηγούμενα δικαστήρια επειδή δεν έλαβαν υπόψη τους την εξαιρετική ελαφρότητα της κατηγορίας.

Το Δικαστήριο μάλιστα κατήγγειλε το γεγονός ότι «οι φορολογούμενοι» αναγκάστηκαν να επωμιστούν το δικαστικό κόστος της υπόθεσης που ανήλθε σε 7.000 με 8.000 ευρώ.

Ετικέτες: 


2018