Διεθνή

NATO: Απέλασε επτά μέλη της ρωσικής αποστολής

NATO: Απέλασε επτά μέλη της ρωσικής αποστολής
Το ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ.

Την αποβολή επτά μελών της ρωσικής αποστολής στο NATO ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέχεια των μέτρων που λαμβάνουν δυτικές χώρες κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ.

Ο γ.γ. του NATO τόνισε ακόμη ότι τέθηκε ανώτατο όριο 20 μελών για την ρωσική αποστολή στη Συμμαχία, ενώ σημείωσε ότι αρνήθηκε διαπιστεύσεις σε τρία μέλη της ρωσικής αποστολής, τα οποία επρόκειτο να εγκατασταθούν στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η έδρα του οργανισμού.

Περισσότεροι από 100 Ρώσοι διπλωμάτες έχουν απελαθεί ή πρόκειται να απελαθούν άμεσα από τουλάχιστον 18 χώρες της βόρειας Αμερικής, της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ηνωμένο Βασίλειο, στο έδαφος του οποίου πραγματοποιήθηκε η απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του.

Το Λονδίνο έχει κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία και το καθεστώς Πούτιν για την πράξη, βασιζόμενο κυρίως στην προέλευση της νευροτοξικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα, καθώς και στην αντίδραση της Μόσχας όταν τής ζητήθηκαν εξηγήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΑΤΟ: Παραμένει στην θέση του γενικού γραμματέα ο Γενς Στόλτενμπεργκ

​Ξέσπασμα Ερντογάν: Έι, ΝΑΤΟ πού είσαι; Η Τουρκία δεν είναι μέλος της Συμμαχίας;

Τουρκία: Εξετάζει την αποχώρησή της από το ΝΑΤΟ

Spiegel: Ανέτοιμο το ΝΑΤΟ σε μια ενδεχόμενη ρωσική επίθεση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments