Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Eurogroup: Η δόση ελήφθη αλλά ζητούν νέα μέτρα μέχρι τον Αύγουστο
Eurogroup: Η δόση ελήφθη αλλά ζητούν νέα μέτρα μέχρι τον Αύγουστο | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Μαρτίου 2018, 10:06 28 Μαρτίου 2018, 10:06

Η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του ελληνικού προγράμματος έρχεται ως επιστέγασμα της πολιτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup του Μαρτίου και θα βοηθήσει την Ελλάδα στην δημιουργία αποθεματικού ρευστότητας ώστε η χώρα να επανέλθει πλήρως στις χρηματαγορές, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις χαιρέτισε την απόφαση και κάλεσε την Αθήνα να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα στήριξης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει σειρά μεταρρυθμίσεων πριν από τον Αύγουστο, ώστε να λάβει τα υπόλοιπα χρήματα του προγράμματος. 

Σύμφωνα με τον ΕΜΣ, με τα χρήματα αυτά θα εξυπηρετηθεί το χρέος της χώρας, θα πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ μέρος τους θα κατευθυνθεί προς την δημιουργία αποθεματικού ύψους 20 δισ. ευρώ περίπου, ποσόν που, όπως εκτιμούν αξιωματούχοι της ΕΕ, θα αρκέσει για να στηριχθεί μια βιώσιμη ανάπτυξη. 

Περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, ενδέχεται να παραχωρηθεί μετά την λήξη του προγράμματος και θα συνοδεύεται από νέους όρους που δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Μοσκοβισί: "Συμφωνία με ΔΝΤ για αποφάσεις έως 21 Ιουνίου ή λίγο αργότερα"

Ξεκάθαρο μήνυμα από Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους

Το ΔΝΤ επιμένει: Μείωση του αφορολόγητου από το 2019 και πάγωμα στα αντίμετρα

Πιέρ Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Ετικέτες: 


2018