Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας αντιδραστήρας σε πυρηνικό εργοστάσιο – Τι συνέβη
Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας αντιδραστήρας σε πυρηνικό εργοστάσιο – Τι συνέβη | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Μαρτίου 2018, 07:47 29 Μαρτίου 2018, 7:47

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στη Ρουμανία, και όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο αντιδραστήρας αποσυνδέεται αυτόματα από το ηλεκτρικό δίκτυο μετά από σφάλμα στο ηλεκτρικό σύστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσε της Nuclearelectrica, ο δεύτερος αντιδραστήρας του πυρηνικού εργοστασίου της Ρουμανίας τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Η εταιρεία είχε μειώσει τις δυνατότητες του αντιδραστήρα στο μισό την Κυριακή για να αντικαταστήσει εξάρτημα στην αντλία, αλλά τη Δευτέρα είχε αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία του.

"Δεν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της συντήρησης που έγινε στις 25 Μαρτίου και στη σημερινή αυτόματη αποσύνδεση του αντιδραστήρα" τόνισε η εταιρεία.

Η Nuclearelectrica διαθέτει δύο αντιδραστήρες στην Cernavoda της Ρουμανίας, που παράγουν περίπου το ένα πέμπτο της ενέργειας που καταναλώνει η χώρα. Η πρώτη μονάδα του εργοστασίου είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για 48 ώρες ώστε να διορθωθεί ένα πρόβλημα στα παραγωγικά συστήματα του εργοστασίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρουμανία: Ένας νεκρός από το ακραίο ψύχος
Ρουμανία: Ακροδεξιοί εισέβαλαν στα γραφεία του VICE
Ρουμανία: Οκτώ χρόνια φυλακή για διαφθορά σε πρώην υπουργό
Μετρό: Άστεγη σπρώχνει στις ράγες του μετρό στο Βουκουρέστι νεαρή γυναίκα (vid)

Ετικέτες: 


2018