Τουρισμός
pagenews.gr / Τουρισμός / Guardian: Απέσυρε τα ταξίδια… ντροπής στην Ελλάδα
Guardian: Απέσυρε τα ταξίδια… ντροπής στην Ελλάδα | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Μαρτίου 2018, 12:03 29 Μαρτίου 2018, 12:03

Η σφοδρή κριτική στην απόφαση του Guardian να προωθήσει πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της κρίσης οδήγησε το βρετανικό μέσο στην ακύρωσή του.

Ο Guardian είχε σχεδιάσει ένα 7ήμερο εκδρομικό πακέτο με επίκεντρο τη χρηματοπιστωτική και προσφυγική κρίση. Προωθούσε την εκδρομή ως μια ευκαιρία εξερεύνησης των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού με το αζημίωτο βέβαια.

Το ταξίδι θα είχε συνολικό κόστος, αυτό των 2.500 λιρών.

Περιέγραφαν μάλιστα ως εκπαιδευτικό και ενημερωτικό το ταξίδι στη σύγχρονη Ελλάδα με επικεφαλής την ανταποκρίτρια Helena Smith και τον δημοσιογράφο Manos Stefanakis. Ένα ταξίδι σε ένα φτωχότερο έθνος της ΕΕ θα τους έδινε τη δυνατότητα να δουν τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Guardian και η σφοδρή κριτική από διεθνή ΜΜΕ οδήγησε στην ακύρωση του τουριστικού πακέτου.

Σε δήλωση στον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στο Λονδίνο Θανάση Γκαβό, ο Guardian ανέφερε ότι συνεργάζεται με το Political Tours για να προσφέρει ταξίδια στην Ελλάδα και άλλες χώρες για ανθρώπους που θέλουν να αναπτύξουν την κατανόησή τους για το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι σε αυτά τα μέρη.

»Αποφασίσαμε να παγώσουμε αυτό το πρότζεκτ ώστε να αναθεωρήσουμε την προσέγγισή μας. Όλα τα Political Tous/Guardian τουριστικά πακέτα σε Ελλάδα, Βοσνία, Ουκρανία έχουν αφαιρεθεί από τη σελίδα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρισμός: Αύξηση στις προκρατήσεις Ρώσων τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα

Ο Ρώσος κοσμοναύτης που εκθειάζει τον τουρισμό στην Ελλάδα (vid)

Αυξήθηκε ο τουρισμός τον Ιανουάριο του 2018, αλλά μειώθηκαν τα κέρδη

Η Ελλάδα στα παρθενικά ταξίδια της αεροπορικής εταιρείας του Νίκι Λάουντα

Ετικέτες: 


2018