Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Κοτζιάς για Σκοπιανό: «Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα»
Κοτζιάς για Σκοπιανό: «Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα» | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Μαρτίου 2018, 15:30 30 Μαρτίου 2018, 15:30

Αισιόδοξος ότι στην επόμενη συνάντηση Ελλάδας και ΠΓΔΜ μπορεί να γίνει το «μεγάλο βήμα» εμφανίστηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης στη Βιέννη.

«Είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μάς φέρνουν πιο κοντά στην πιθανότητα μιας λύσης» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε: «Εχουμε καταγράψει στις λεπτρομέρειές τους, ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια είναι αυτά που διαφωνούμε. Εχουμε εντοπίσει τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε θετικά και στην παράλληλη διπλωματική προεργασία: «Ήταν σπουδαία η δουλειά που έκαναν οι διπλωμάτες μας και διαμορφώσαμε παράλληλα με τη συζήτηση για τη λύση του ονοματολογικού, τη θετική μελλοντική ατζέντα για τη συνεργασία και την κοινή πορεία των δύο κρατών εφόσον -όπως ελπίζω- λυθεί το ονοματολογικό».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει σχεδιασμός για το επόμενο ραντεβού, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε θετικά και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει «για όλα τα αναγκαία βήματα σχεδιασμός και συμφωνία».

Ο κ. Νίμιτς για το Σκοπιανό ανέφερε: «Εργαζόμαστε όλη τη μέρα πολύ εποικοδομητικά. Και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ενόψει του μέλλοντος. Παράλληλα υπήρχε μία παράλληλη συνάντηση διπλωματικών αντιπροσώπων των δύο χωρώ, για να εξετάσουν τα πιο διφορούμενα ζητήματα. 

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται και πρέπει να επιλυθούν, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα και όλα αυτά θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής. Ελπίζω να εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Συγκρατημένη αισιοδοξία από τον Νίμιτς με πολλά αλλά (vid)

Τσίπρας για Σκοπιανό: Η λύση είναι ζήτημα υπαρξιακής σημασίας για εκείνους

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη χρήση του όρου "Μακεδονία" (vid)

Ξεκίνησε η τριμερής Νίμιτς-Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Βιέννη

Ετικέτες: 


2018