Διεθνή

Εμπρηστικές δηλώσεις Γιλντιρίμ: Μην ξεχνάτε το 1922

Εμπρηστικές δηλώσεις Γιλντιρίμ: Μην ξεχνάτε το 1922
Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις οι Τούρκοι.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά με τις εμπρηστικές του δηλώσεις για το Αιγαίο, λίγες μόλις ώρες μετά τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, και τον μουσουλμανικό χαιρετισμό του Ερντογάν μέσα από την Αγία Σοφία.

Ο κ. Γιλντιρίμ, χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα, αλλά φωτογραφίζοντάς τη, είπε μεταξύ άλλων σε σημερινή του τοποθέτηση, ότι η Τουρκία «Δεν θα ανεχτεί ποτέ κύκλους που παραβιάζουν την κυριαρχία μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Όσοι κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, ας μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922 (καταστροφή της Σμύρνης).

«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της.

Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε επίσης «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει ‘σας ευχαριστώ’ υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με την κυριαρχία μας πάνω στα Ίμια

Προκαλεί ο Ερντογάν: Χαιρέτησε σχηματίζοντας τη ραμπιά μέσα στην Αγιά Σοφιά (vid)

Απτόητη: Η Άγκυρα με νέα Navtex δεσμεύει για ασκήσεις περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ

Σύμβουλος Ερντογάν: Προκαλώ την Ελλάδα να πατήσει το πόδι της στα Ίμια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments