Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με μανιτάρια, κύμινο και κάρυ

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με μανιτάρια, κύμινο και κάρυ
Σήμερα φτιάχνουμε πιλάφι με μανιτάρια, κύμινο και κάρυ

Πιλάφι με μανιτάρια κύμινο και κάρυ. Ιδανικό για το μεσημεριανό σας γεύμα.

Υλικά συνταγής

2 φλιτζ. ρύζι κίτρινο6 μανιτάρια αγάρικα σε φέτες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο½ φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα1 κ.γ. κοφτό κύμινο1 κ.γ. κοφτό κάρυαλάτιπιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια.Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και καρυκεύουμε με κύμινο, κάρυ, αλάτι και πιπέρι.Προσθέτουμε το ανάλογο νερό ή ζωμό λαχανικών (5 φλιτζάνια) και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.Όταν το ρύζι μείνει με πολύ λίγα υγρά, το αποσύρουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε. Αφήνουμε να ρουφήξει τα υγρά το ρύζι. Πριν το σερβίρισμα ανακατεύουμε με πιρούνι το ρύζι να αφρατέψει.Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments