Ελλάδα

Πτώση Mirage: Νεκρός ο πιλότος του μαχητικού που έπεσε στη Σκύρο

Πτώση Mirage: Νεκρός ο πιλότος του μαχητικού που έπεσε στη Σκύρο
Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5. Το ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος μέσω Twitter. Συντρίμμια του μαχητικού που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στην Σκύρο βρέθηκαν πριν από λίγο.

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης ανοιχτά της Σκύρου. Την είδηση ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έγραψε «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Από τις έρευνες του Λιμενικού όσο και τις έρευνες των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκαν στις 3 το μεσημέρι συντρίμμια του μοιραίου Mirafe και η βάρκα που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του πιλότου.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά. Στις έρευνες συνδράμουν σκάφη και από Σκόπελο και Σκύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σήμα έχει χαθεί από τις 12:15. Tο μαχητικό αεροσκάφος ήταν σε επιχείρηση μαζί με άλλo ένα αι όταν επέστρεφαν για προσγείωση ο ένας από τους πιλότους ανάφερε ότι δεν είναι μαζί του το ένα αεροσκάφος. Από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός και γίνονται παντού έρευνες για τον εντοπισμό του.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρονταν τα εξής:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρύ Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τόνισαν ότι στην περιοχή που έγινε το συμβάν δεν υπήρχε κανένα τουρκικό αεροσκάφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πτώση Mirage: Σε ανοιχτή γραμμή το Μαξίμου με το ΠεντάγωνοΠτώση Mirage: Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία από πτώση μαχητικού αεροσκάφουςEFES 2018: Η αποβατική άσκηση που ετοιμάζουν οι Τούρκοι απέναντι από τη Χίο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments