Ελλάδα

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία από πτώση μαχητικού αεροσκάφους

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία από πτώση μαχητικού αεροσκάφους
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία καθώς αεροσκάφος Mirage 2000 - 5 που επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, αγνοείται μετά από συναγερμό αναχαίτισης.

Το αεροσκάφος Mirage 2000 κατέπεσε μεταξύ Λήμνου και Χίου.

Αυτή τη ώρα στην περιοχή σπεύδουν ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού καθώς και αλλά εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι "έχουμε απώλεια επαφής αεροσκάφους 9 ναυτικά μίλια βορειοαανατολικά της Σκύρου".

Πριν από λίγο έφυγε από το λιμάνι του Μόλυβου πλωτό σκάφος του λιμενικού, που κατευθύνεται προς την περιοχή, όπου εικάζεται ότι κατέπεσε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5. 

Ο χειριστής του αγνοείται και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Το μαχητικό αεροσκάφος συμμετείχε σε επιχείρηση μαζί με άλλα τρία ίδιου τύπου αεροσκάφη και όταν επέστρεφαν για προσγείωση ένας από τους πιλότους ανάφερε ότι δεν είναι μαζί τους το ένα αεροσκάφος. Από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός και γίνονται παντού έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στην περιοχή δεν πετούσε τουρκικό αεροσκάφους.

Από πολιτικής πλευράς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Πεντάγωνο και τον Πάνο Καμμένο, όπου ενημερώνεται διαρκώς για την πτώση του MIrage -2000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

EWG: Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για το ελληνικό ζήτημα

Προστασία από τα τεκμήρια για τα χαμηλά εισοδήματαΕπαναφορά της διάταξης του αφορολόγητου για τους περιστασιακά απασχολούμενουςΔΕΣΦΑ: Κατατέθηκαν οι βελτιωμένες προσφορές από τις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments