Διεθνή

Μάτις: Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ

Μάτις: Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ
«Ξεκάθαρο μήνυμα» στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ χαρακτήρισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις τα πλήγματα στην Συρία.

«Ξεκάθαρο μήνυμα» στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ χαρακτήρισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν εναντίον του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

«Είναι σαφές ότι το καθεστώς του Άσαντ δεν έλαβε το μήυμα πέρυσι», δήλωσε ο Μάτις υπενθυμίζοντας το αμερικανικό πλήγμα του Απριλίου 2017 στη στρατιωτική βάση του Αλ-Σααϊράτ, κοντά στη Χομς, έπειτα από επίθεση με χημικά όπλα που είχε αποδοθεί στη Δαμασκό.

«Αυτή τη φορά, οι σύμμαχοί μας και εμείς πλήξαμε πιο δυνατά. Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ και τους υπαρχηγούς του: δεν πρέπει να πραγματοποιήσουν άλλη επίθεση με χημικά όπλα επειδή θα πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Είναι καιρός όλα τα πολιτισμένα έθνη να ενωθούν επειγόντως και να βάλουν τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία υποστηρίζοντας την ειρηνευτική διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αντόνιο Γκουτέρες: Καλεί σε αυτοσυγκράτηση

Συρία: Καταρρίψαμε το ένα τρίτο των πυραύλων

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τη Συρία (vid)

Συρία: Μήνυμα προς την Δύση – Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments