Ελλάδα

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Πάτρα – Πύργος από την Κομισιόν

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Πάτρα – Πύργος από την Κομισιόν
Τις οκτώ συμβάσεις για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, με εκπτώσεις άνω του 50% έναντι του προϋπολογισμού, καλείται να υπογράψει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών μετά την έγκριση του φακέλου από την Ε.Ε..

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την επένδυση ύψους 293 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα εξασφαλίσει ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή, σημειώνει η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της. Το έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ περιλαμβάνει τις απαραίτητες συναφείς υποδομές, όπως γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις, καθώς και έργα που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από οικιστικές ή αγροτικές ιδιοκτησίες, με 130 χλμ. νέων ή αναβαθμισμένων χωματόδρομων.

«Είμαι περήφανη που τα κεφάλαια της πολιτικής συνοχής μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το σημαντικό έργο υποδομής, βελτιώνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και την Ηλεία», δήλωσε η Κορίνα Κρέτσου, η επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική.

«Το έργο αυτό θα προσφέρει νέες οικονομικές ευκαιρίες στην περιοχή καθώς και καλύτερες συγκοινωνιακές συνδέσεις όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και με γειτονικά κράτη-μέλη», συμπλήρωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κομισιόν: Η ΕΕ δεν στηρίζει μέτρα που θα ήταν αντίθετα στη νομοθεσία του ΠΟΕΚομισιόν: Η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την ΕΕΚομισιόν: Ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα για όλη την ΕΕΚομισιόν: Επαινεί τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments