Οικονομία

Μάριο Σεντένο: Δεν έχει γίνει συζήτηση για επέκταση του ελληνικού προγράμματος

Μάριο Σεντένο: Δεν έχει γίνει συζήτηση για επέκταση του ελληνικού προγράμματος
Στον "πάγο" βάζει τα σενάρια περί επέκτασης του ελληνικού προγράμματος ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Ο Μάριο Σεντένο, μιλώντας σε εκδήλωση στο Atlantic Council στην Ουάσιγκτον ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την πλήρη ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος και ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις για επέκταση του ελληνικού προγράμματος.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος αύριο θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο στην έδρα του ΔΝΤ επεφύλασσε θετικών σχολίων για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν ήταν φειδωλός και στις συστάσεις.

Ο κ. Σεντένο τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σε τροχιά εξόδου από το Μνημόνιο και αναγνώρισε της «εντυπωσιακή ικανότητα της κυβέρνησης» να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής και να περάσει δύσκολα μέτρα.

Κατά την ομιλία του μάλιστα σημείωσε ότι είναι «πολύ εντυπωσιασμένος από την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει και να νομοθετήσει ένα σημαντικό αριθμό μέτρων».

Όπως είπε η Ελλάδα αναπτύσσεται, έχει επιτύχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, αρκετά σημαντικό, ενώ όπως ανέφερε το κλειδί της επιτυχίας αυτή την στιγμή βρίσκεται στο πώς θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση την κυριότητα του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης.

Μακρά η λίστα με τα προαπαιτούμενα

 Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας ξεκαθάρισε ότι  στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μια μακρά λίστα προαπαιτούμενων.

Τζακ Λιου: Σε Καλό δρόμο η υπόθεση του ελληνικού χρέους

Η υπόθεση του ελληνικού χρέους είναι σε καλό δρόμο εκτίμησε ο τέως υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζακ Λιού μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Τζακ Λιού είχε κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα κατά την διάρκεια συζήτησης με θέμα την αναμόρφωση της Ευρωζώνης. Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχαν μεταξύ άλλων η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο. 

«Συνεργαστήκαμε με την Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων, πολύ στενά για το θέμα Ελλάδος γιατί δεν θέλαμε να δούμε μια χώρα της ευρωζώνης να καταρρέει και να βγαίνει εκτός ευρωζώνης», είπε ο κ. Λιου. 

Ερωτηθείς από τους Έλληνες δημοσιογράφους για τα γεγονότα που κλήθηκε ο ίδιος να διαχειριστεί το 2015 ως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Τζακ Λιου μίλησε για την στενή σχέση που είχε αναπτύξει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «θεωρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό φίλο μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Το πρόγραμμα των επαφών του στην Ουάσινγκτον

Κριστίν Λαγκάρντ: Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τις αγορές

Κριστίν Λαγκάρντ: Υπέρ ενός ταμείου …για δύσκολες ώρες

H Λαγκάρντ φοβάται τι θα συμβεί μετά την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments