Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Ξεκινά το Φεστιβάλ Παιδείας 2018 του δήμου Παύλου Μελά
Ξεκινά το Φεστιβάλ Παιδείας 2018 του δήμου Παύλου Μελά | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ Παιδείας 2018 του Δήμου Παύλου Μελά, στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.

Η αυλαία ανοίγει με προβολή ντοκιμαντέρ για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο, από το 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης που εδρεύει στη Νικόπολη και το 2ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας.

Φέτος, η μαθητική κοινότητα μας ταξιδεύει στις «γειτονιές του κόσμου» σε ένα «πανηγύρι» παιδείας, διαφορετικότητας, πολιτισμού και αλληλεγγύης.

Συμμετέχουν μαθητές των σχολικών μονάδων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά, του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, των Τμημάτων της ΙΡΙΣ (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Δημοτικά Ωδεία Σταυρούπολης και Πολίχνης, Εικαστικά, Θεατρικό Εργαστήρι), της Φιλαρμονικής Δήμου Παύλου Μελά, της Μέριμνας Ζωής.

Το Φεστιβάλ Παιδείας 2018, θα συνεχίσει με περισσότερες από εξήντα εκδηλώσεις (μουσικοθεατρικά – χορευτικά δρώμενα, εκθέσεις εικαστικών – φωτογραφίας – αφίσας – comics), στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, στη Μονή Λαζαριστών, στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, στην Υπόγεια Διάβαση της οδού Λαγκαδά στη Σταυρούπολη, σε σχολικούς χώρους του Δήμου (μεταξύ αυτών και στο νέο κτίριο του ΕΕΕΕΚ δίπλα στο Δημαρχείο), στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Εκεί θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, το φετινό ταξίδι του Φεστιβάλ Παιδείας, ενός θεσμού με στόχο τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια μέσα από τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης των παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018: 250 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της πόλης
Backstage της παράστασης “CHAMELEON”- Τι δήλωσαν οι ηθοποιοί (pics&vid)
Εθνική Λυρική Σκηνή: Το πρόγραμμα της επόμενης καλλιτεχνικής περιόδου (pdf)
FRAGILE… θα πει "ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΝ" με την Εύη Καραγιάννη

Ετικέτες: 


2018