Ζώδια
pagenews.gr / Ζώδια / Πρώτο Τέταρτο Σελήνης Στον Λέοντα 22/04
Πρώτο Τέταρτο Σελήνης Στον Λέοντα 22/04 | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Απριλίου 2018, 10:33 23 Απριλίου 2018, 10:33

Ο Ήλιος στον Ταύρο σχηματίζει τετράγωνο με την Σελήνη στον Λέοντα. Η Σελήνη ανατέλλει το απόγευμα, φτάνει στο πιο ψηλό σημείο το σούρουπο και δύει τα μεσάνυχτα. Τα τέταρτα της Σελήνης προτρέπουν τις οριστικές αλλαγές. Αντιπροσωπεύουν ένα σημείο καμπής ή μια στιγμή αλήθειας.

Ο Ταύρος είναι η μητέρα Γη του ζωδιακού, ο Λέοντας ο λαμπερός πρίγκιπας, εθισμένος στην χαλάρωση.

Μαζί αυτοί οι δυο δημιουργούν μια πηγή αφθονίας. Όταν η Σελήνη χορεύει στον Λέοντα, παίζουμε σαν παιδιά ή γινόμαστε σαρκαστικοί, επικριτικοί, επιθετικοί, το σώμα μας είναι ζεστό. Το σώμα είναι επιρρεπές σε φλεγμονές αυτό τον καιρό. Αποφύγετε φαγητά και ροφήματα όπως η μπελαντόνα, το πιπέρι, το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ. Η δημιουργική έκφραση είναι η καλύτερη διέξοδος για τον θυμό ή τα θέματα εγωισμού που προκύπτουν.

Η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτή τη φάση της Σελήνης είναι να αντισταθούμε στον πειρασμό να υποκύψουμε. Ο Ταύρος και ο Λέοντας λατρεύουν να ξοδεύουν λεφτά, να πηγαίνουν έξω για φαγητό, να μένουν σε ωραία μέρη κ.λπ. Αν υποκύψουμε σε αυτά, θα νιώθουμε ληθαργικοί και βαριοί.

Nα κοιμάστε ή να τρώτε περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Μην τρώτε αργά το βράδυ, αποφεύγετε τα καυτερά φαγητά, το σιτάρι και τα γαλακτοκομικά, πηγαίνετε για ύπνο νωρίς και ξυπνάτε νωρίς, μόλις ξυπνάτε ξεκινήστε να κινείστε, περνάτε χρόνο έξω, ειδικά το πρωί.

Υπάρχει πάντα το ερώτημα της συμπάθειας και της αντιπάθειας στην αστρολογία. Αν ξέρουμε ότι έρχεται μια βαριά, υπνωτική ημέρα, δουλεύουμε μαζί της ή εναντίον της; Εγώ προτείνω να δουλέψετε μαζί της, να χρησιμοποιήσετε θετικές μεθόδους. Να κινείστε αργά, να κοιμάστε καλά, να φροντίζετε το σώμα –και μην ξεχνάτε ότι μπορεί να κολλήσετε αν σταματήσετε να κινείστε τελείως.

Η Σεκχμέτ της αρχαίας Αιγύπτου ήταν η θεά της φωτιάς, του πολέμου και της θεραπείας και ένα δυνατό σύμβολο της λεοντικής ενέργειας. Σχετίζεται με την θεά Άθωρ, που μοιάζει πολύ στο ζώδιο του Ταύρου.

Με σώμα ανθρώπινο και κεφαλή λιονταριού, η Σεκχμέτ απεικονίζεται είτε γυμνή είτε να φορά κόκκινα είτε με ρόδακες να κυκλώνουν τα στήθη της. Οι γιορτές που ήταν αφιερωμένες στην Σεκχμέτ ήταν τεράστιες και θορυβώδεις. Το κρασί έρεε άφθονο για να κατευναστεί η θεά, να σβήσει η δίψα της για αίμα, να περάσουν οι άνεμοι της καυτής ερήμου.

Η ιστορία της προέλευσης του Λέοντα έρχεται από τον Λέων της Νεμέας από την αρχαία Ελλάδα. Έτσι κι εδώ, η γούνα του λιονταριού ήταν ανθεκτική, αδιαπέραστη απ’ όλα τα όπλα.

Ούτε οι ικανοί πολεμιστές ούτε οι ενέργειες της φύσης μπορούσαν να τρυπήσουν την χαίτη του. Μόνο τα νύχια του ίδιου του λέοντα μπορούσαν. Αυτή είναι μια μεταφορά που δεν πρέπει να ξεχάσετε: Μόνο εμείς μπορούμε να βλάψουμε τον εαυτό μας.

Αυτή η φάση της Σελήνης σχηματίζει ένα χαλαρό τετράγωνο με τον Ουρανό. Γενικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε το απροσδόκητο, και με μια δύσκολη όψη, όπως το τετράγωνο, η έκπληξη είναι συνήθως δυσάρεστη. Δεν είναι καλή μέρα για να χαλάσετε λεφτά ή να πάρετε οικονομικά ρίσκα. Επίσης, έχετε κατά νου ότι είμαστε ακόμα στην περίοδο της σκιάς του ανάδρομου Ερμή.

Περιμένετε έως τις 24 Απριλίου το λιγότερο για να προχωρήσετε στη δουλειά ή στα οικονομικά σχέδια. Η Σελήνη γεμίζει, μαζεύει ορμή για την Πανσέληνο. Θα αρχίσουμε να νιώθουμε την επιρροή της Πανσέληνου το απόγευμα της 28ης Απριλίου. Πρόκειται να είναι μια γευστική Πανσέληνος!

Ξαπλώστε μαζί με τον Ταύρο και τον Λέοντα στην ήσυχη, φωτισμένη απ’ την φωτιά σπηλιά τους, τόσο ζεστή και οικεία. Συγκεντρώστε τη δύναμη της θέλησής σας, αντισταθείτε στον πειρασμό να σπαταλήσετε.

Τραγουδήστε, ζωγραφίστε, δημιουργήστε, βγείτε έξω. Αυτή είναι η εποχή για χαλαρή γιορτή, για πραγματική γενναιοδωρία και για ευγνωμοσύνη. Μείνετε γύρω από χαρούμενους ανθρώπους. Ένα υπέροχο μέλλον ανατέλλει ταχύτατα, τρεμοπαίζει λίγο πιο πέρα από την κορυφογραμμή.

Το Μάντρα σας: Έχω όλα όσα χρειάζομαι

Πηγή: astro-live.gr

Ετικέτες: 


2018