Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Spiegel: Το Παρίσι υποσχέθηκε στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους για να πουλήσει τις φρεγάτες
Spiegel: Το Παρίσι υποσχέθηκε στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους για να πουλήσει τις φρεγάτες | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Απριλίου 2018, 16:56 25 Απριλίου 2018, 16:56

Ανησυχία στο Βερολίνο προκαλεί η υπόθεση της συμφωνίας Αθήνας-Παρισιού για τις φρεγάτες. Οι Γερμανοί Φιλεύθεροι αντιδρούν, καθώς φοβούνται ότι υπόθεση σχετίζεται με τη στάση που τηρεί η Γαλλία στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Στελέχη του FDP που μετέχουν στην επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag βλέπουν μία σύνδεση ανάμεσα στην προθυμία των Γάλλων να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την ενδεχόμενη συμμετοχή πολλών δισεκατομμυρίων ανάμεσα στο Παρίσι και την Αθήνα, για τις φρεγάτες. Ετσι, απαιτούν από τον υπουργό Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, πριν από το Eurogroup της Παρασκευής, σύμφωνα με το Spiegel.

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συναινέσει σε συμφωνία υπέρ των γαλλικών ναυπηγείων σε βάρος των Γερμανών φορολογούμενων», τόνισε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Οτο Φρίκε. «Είτε η κυβέρνηση δεν γνώριζε για αυτή τη συμπαιγνία, είτε το ήξερε και θα έπρεπε να ενημερώσει αμέσως το κοινοβούλιο», συμπλήρωσε.

Το Spiegel επισημαίνει ότι προβληματισμό προκαλεί και ότι ενδεχομένως η χρηματοδότηση για τις φρεγάτες να προέλθει από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων που δεν έχουν αποδοθεί στη χώρα μας.

Ο Φρίκε αναμένει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα για το ζήτημα στην επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής, που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Χωρίς αποφάσεις για τα F-16

Πάνος Καμμένος: Επιθυμούμε ειρήνη, αλλά να μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία
Επιμένει ο Κουβέλης για τις γαλλικές φρεγάτες: Σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και θα έρθουν στην Ελλάδα

Ετικέτες: 


2018