Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Σφυροκόπημα Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Οδηγεί τη ΔΕΗ ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία
Σφυροκόπημα Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Οδηγεί τη ΔΕΗ ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Απριλίου 2018, 08:51 25 Απριλίου 2018, 8:51

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο χωρίς όραμα υπενθυμίζοντας παράλληλα τη στάση που είχε τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 όντας στην αντιπολίτευση. 

«Το 2014 η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο Σαμαρά για τη μικρή ΔΕΗ. Μιλούσε για έγκλημα. Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες, κλείνει το μάτι στους πιθανούς αγοραστές των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει την χώρα. Η κυβέρνηση οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και υπονομεύει το μέλλον της ΔΕΗ. Την οδηγεί ένα βήμα πριν την χρεοκοπία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Εξάλλου στη συνέχεια της ομιλίας του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκποιεί με το νομοσχέδιο μονάδες της ΔΕΗ, τις πιο κερδοφόρες αφού προηγουμένως έχει καταδικάσει σε υπολειτουργία κατά 40% την πιο σύγχρονη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

«Η ΔΕΗ θα μείνει με λιγότερο ανταγωνιστικές μονάδες κατόπιν της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χαντακώνει τη ΔΕΗ. Το μόνο που θα μείνει στη ΔΕΗ για να είναι ανταγωνιστική είναι τα τιμολόγια», σημείωσε επίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ αποτελεί την ταυτότητα της κυβέρνησης: Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας-Καμμένος. Στα χαρακτηριστικά, Ψέμα-Λαϊκισμός-Τυχοδιωκτισμός. Και στη φωτογραφία της, έχει τα δικά σας πρόσωπα, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σημείωσε επίσης.

Αναφερόμενος στο θέμα με τις φρεγάτες, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Eίναι πρωτοφανές αλλά να λέει ο κ Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος, κι άλλα ο κ. Κουβέλης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε ξανά στη μετάφραση. θα πρέπει να καταλάβετε ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν είναι παιχνίδι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ομιλία Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Η προτεραιότητα του Κ. Μητσοτάκη: Προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ
ΝΔ για Τσίπρα: Τον διαψεύδουν οι βουλευτές του για την καθαρή έξοδο
"Μύλος" με τις γαλλικές φρεγάτες: Ο Καμμένος "αδειάζει" τον Κουβέλη για το deal

Ετικέτες: 


2018