Πολιτική

“Μύλος” με τις γαλλικές φρεγάτες: Ο Καμμένος “αδειάζει” τον Κουβέλη για το deal

“Μύλος” με τις γαλλικές φρεγάτες: Ο Καμμένος “αδειάζει” τον Κουβέλη για το deal
Απαντήσεις Καμμένου για τα F-16 και το αλαλούμ με τη συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διέψευσε πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Φώτη Κουβέλη για το «deal» σχετικά με τη χρονομίσθωση γαλλικών φρεγατών.

Ο κ. Καμμένος με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει το φιάσκο που επικρατεί σχετικά με το θέμα, κάτι που άλλωστε είχε διαφανεί και από τις δηλώσεις της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας ότι δεν υπάρχει συμφωνία ο κ. Καμμένος δήλωσε το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξη τύπου.

«Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν-Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες».

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο ο Γάλλος πρόεδρος φάνηκε θετικός για ενίσχυση της συνεργασίας Γαλλίας-Ελλάδας προσθέτοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει η διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων αρχής γενομένης των επαφών των δύο, Τσίπρα-Μακρόν και της παροχής από εμάς του απαραίτητου υλικού. Εάν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί αυτό το πρόγραμμα θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής».

Στο ζήτημα αναβάθμισης των F-16 ο υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε πως υπάρχει ζήτημα με την καταβολή των χρημάτων προς τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος υπογράμμισε: «οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για κόστος 1,2 δις ευσταθούν αλλά υπάρχουν πάντοτε και σχετικές εκπτώσεις, οπότε το τελικό κόστος είναι στα συμφωνηθέντα πλαίσια του 1,1 δις. Το ζήτημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με τις καταβολές προς τις ΗΠΑ και εκεί είμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους μας καθώς κανένας δεν μπορεί να εκπονήσει εμπροσθοβαρές πρόγραμμα με την χώρα να έχει συγκεκριμένες δημοσιονομικές δεσμεύσεις μέχρι το 2021». Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως το πρόγραμμα αναβάθμισης των F 16 φτάνει μέχρι το 2028 και το πρώτο αεροσκάφος η χώρα μας σε περίπτωση συμφωνίας θα το παραλάβει σε δύο χρόνια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Χωρίς αποφάσεις για τα F-16Πάνος Καμμένος: Επιθυμούμε ειρήνη, αλλά να μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχίαΕπιμένει ο Κουβέλης για τις γαλλικές φρεγάτες: Σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και θα έρθουν στην Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments