Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Απάντηση Άγκυρας σε Γιούνκερ: «Εντολές δεν παίρνουμε από κανέναν»
Απάντηση Άγκυρας σε Γιούνκερ: «Εντολές δεν παίρνουμε από κανέναν» | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Απριλίου 2018, 17:57 26 Απριλίου 2018, 17:57

Αιχμηρή απάντηση από την Άγκυρα στην προτροπή του Γιούνκερ κατά την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yenisafak.com, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ απάντησε στον επικεφαλής της Κομισιόν: «Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη». Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, το πρωί τάχθηκε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της γείτονος.

«Η Τουρκία συνεχίζει να πράττει πράγματα παράνομα στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο. Υποχρέωση της Τουρκίας αποτελεί το να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να ομαλοποιήσει σχέσεις της με όλα κράτη μέλη ΕΕ. «Στη Βάρνα είπαμε στον Ερντογαν ότι πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να ομαλοποιησει η Τουρκία τις σχέσεις της με όλα τα κράτη μέλη της Ενωσης συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Έχουμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία . Μην μου λένε ότι η παρουσία δύο Ελλήνων στρατιωτών στο τουρκικό έδαφος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε αυτοί οι δύο Έλληνες στρατιώτες να απελευθερωθούν» τόνισε με έμφαση ο Γιούνκερ ενώπιον της ολομέλειας του ελληνικού κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύμβουλος Ερντογάν: "Μωρό" η Ελλάδα μπροστά στην Τουρκία

Προκαλεί ο σύμβουλος Ερντογάν: "Η Ελλάδα είναι μύγα, η Τουρκία είναι γίγαντας"

Ετικέτες: 


2018