Διεθνή

Άγκυρα: Απορρίπτει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στην Ρωσία

Άγκυρα: Απορρίπτει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στην Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Pixabay

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως απορρίπτει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στην Ρωσία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως απορρίπτει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στην Ρωσία, προσθέτοντας πως η σχετική ρωσική απόφαση αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» του διεθνούς δικαίου. Το τουρκικό υπουργείο επισήμανε πως δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση, το 2014, της Κριμαίας στη Ρωσία και πρόσθεσε πως απορρίπτει την απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει τις τέσσερις περιφέρειες, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

«Η απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των καθιερωμένων αρχών του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να γίνει δεκτή», ανακοίνωσε το υπουργείο. «Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας για τον τερματισμό αυτού του πολέμου, η σκληρότητα του οποίου συνεχίζει να αυξάνεται, στη βάση μιας δίκαιης ειρήνης που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Επίσημο αίτημα προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση προσχώρησης στο ΝΑΤΟ με επιταχυνόμενο τρόπο. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Πούτιν: Η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη
Κατά την ομιλία του από το Κρεμλίνο ενώπιον εκατοντάδων μελών του πολιτικού προσωπικού της Μόσχας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν είπε στο ακροατήριο ότι τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων είναι γνωστά και πως η επιλογή των ψηφοφόρων (διεθνώς καταδικασμένα) είναι «οριστική». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για όσους πολέμησαν σε αυτό που συνεχίζει να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι οι κάτοικοι των τεσσάρων αυτών περιοχών που θα προσαρτηθούν στην Ρωσία, έχουν λάβει την απόφασή τους. «Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, πολύ γνωστά» είπε. (Υπενθυμίζεται πως τα δημοψηφίσματα καταδικάστηκαν ως παράνομα από τη Δύση και τους εμπειρογνώμονες).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments