Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Tι προβλέπει η ιστορική συμφωνία μετά από 65 χρόνια στην Κορεατική χερσόνησο
Tι προβλέπει η ιστορική συμφωνία μετά από 65 χρόνια στην Κορεατική χερσόνησο | Pagenews.gr
Pagenews Team

Μια ιστορική στιγμή για την κορεατική χερσόνησο υπογράφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε-ιν, αποφάσισαν την αποπυρηνικοποίηση της Κορέας.

»Η Νότια και η Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνουν τον κοινό στόχο τους για μια κορεατική χερσόνησο ελεύθερη από πυρηνικά μέσα από την πλήρη αποπυρηνικοποίηση» αναφέρεται στην κοινή δήλωση σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Να γίνει γνωστό, ότι οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να βάλουν τέλος στον πόλεμο της Κορέας καθώς μέχρι σήμερα είχε υπογραφεί μόνο ανακωχή το 1953. Τα νέα δεδομένα αποτελούν σήμα για εκκίνηση μιας νέας ιστορίας.

»Οι δύο ηγέτες ανακοινώνουν ενώπιον των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων των εθνών μας και όλου του κόσμου ότι δεν θα υπάρχει πλέον πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο και ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή ειρήνης» αναφέρεται επίσης σε κοινή δήλωση των δύο ανδρών.

Ο Κιμ και ο Μουν είχαν μια »σοβαρή, ειλικρινή» συνομιλία στη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησής τους που διήρκησε λίγο περισσότερο από μιάμιση ώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Νοτιοκορεάτη προέδρου, ο Γιουν Γιανγκ-Τσαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το χωριό Πανμουντζόμ στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών.

Να σημειωθεί, ότι η διαδικασία για το τέλος του πολέμου θα προχωρήσει μέσα στο 2018 σύμφωνα με τους δύο ηγέτες, καθώς θα ξεκινήσουν τριμερείς ή τετραμερείς συζητήσεις με τις ΗΠΑ και την Κίνα προκειμένου η συμφωνία ανακωχής να αντικατασταθεί από συμφωνία ειρήνης.

»Χαιρετίζω το θάρρος και την αποφασιστικότητα του προέδρου Κιμ» δήλωσε ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, να απαντά: »Ελπίζω ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντοςς. Ελπίζω ότι θα είναι μια ευκαιρεία για τους λαούς των δύο χωρών να κινούνται ελεύθερα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Πρέπει να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί θα σερβίρουν ελβετικό πιάτο στη συνάντηση του Κιμ με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα σταματά τις πυρηνικές δοκιμές

Ετικέτες: 


2018