Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Καίριο πλήγμα στη δύναμη των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο
Καίριο πλήγμα στη δύναμη των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Απριλίου 2018, 13:27 27 Απριλίου 2018, 13:27

Οι αστυνομίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξουδετέρωσαν τα κυριότερα όργανα διαδικτυακής προπαγάνδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε κοινή επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε πολλές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol.

«Με την επιχείρηση αυτή που δεν έχει προηγούμενο, επιφέραμε ένα μεγάλο πλήγμα στην ικανότητα του ΙΚ να διαδίδει την προπαγάνδα του στο διαδίκτυο και να ριζοσπαστικοποιεί τους νέους στην Ευρώπη», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας που ειδικεύεται στην καταστολή της εγκληματικότητας, Ρομπ Ουέινραϊτ. 

Η επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη, έθεσε στο στόχαστρο κυρίως το πρακτορείο Amaq μέσω του οποίου οι ριζοσπάστες ισλαμιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις και διαδίδουν τις εκκλήσεις τους για ιερό πόλεμο (τζιχάντ). Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο μιας εκστρατείας που ξεκίνησε το 2015.

«Με αυτή την επιχείρηση εξάρθρωσης, που είχε στόχο τα κυριότερα όργανα του ΙΚ στον τομέα των ΜΜΕ, όπως το Amaq, αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό al-Bayan, τους ειδησεογραφικούς ιστότοπους Halume και Nashir, η ικανότητα του ΙΚ να διαδίδει και να προωθεί το τρομοκρατικό υλικό του έχει εξουδετερωθεί», προστίθεται στο κείμενο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Αφγανιστάν: Ο ISIS αποκεφάλισε 15 τζιχαντιστές

Η γυναίκα που γλίτωσε από τον ISIS: "Διάβασα το σενάριο της ταινίας και είπα στον παραγωγό «θα με σκοτώσουν»"

Ετικέτες: 


2018