Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Κατσιαντώνης με βολές κατά του Λεβέντη
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Κατσιαντώνης με βολές κατά του Λεβέντη | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Απριλίου 2018, 10:45 27 Απριλίου 2018, 10:45

Την ώρα που ο Γιώργος Κατσιαντώνης πήρε την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ένωση Κεντρώων, φήμες θέλουν τον βουλευτή να προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ώρες με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ο Γιώργος Κατσιαντώνης γνωστοποιεί την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων. Ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων σε δήλωσή του ανακοίνωσε ότι έστειλε επιστολή και στον Βασίλη Λεβέντη στην οποία του εξηγεί την απόφαση του.

»Δυστυχώς τα τελευταία 2,5 χρόνια οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στην Ένωση Κεντρώων έχουν εξαφανιστεί», σημειώνει ο αναξάρτητος πλέον βουλευτής, Γιώργος Κατσιαντώνης.

Αυτή ήταν η τρίτη αποχώρηση από την Ένωση Κεντρώων, μετά από αυτές της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Καρρά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κατσιαντώνης:

»Πριν λίγα λεπτά έστειλα επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της Βουλής. Έχω στείλει μία δεύτερη επιστολή στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων εξηγώντας ακριβώς τους λόγους που πήρα αυτή την απόφαση. Το 2015 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου της ένωσης κεντρώων να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο πολιτικό στίβο. Οι προσδοκίες ήταν πολλές, δυστυχώς τα τελευταία δυόμισι χρόνια όλες αυτές οι προσδοκίες έχουν εξαφανιστεί. Ελπίζω και εύχομαι ότι με την επιστολή που έχω στείλει στον πρόεδρο της ένωσης κεντρώων θα καταλάβει τους λόγους και θα κλείσουν με αυτή την επιστολή και οι πολιτικές διαφορές που έχουμε.

Σε ερώτηση αν θα προσχωρήσει στην Νέα Δημοκρατία απάντησε »Δεν θα πάω στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή θα μείνω ανεξάρτητος βουλευτής θα συνεχίζω να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, θα συνεχίσω να δίνω τους αγώνες για τον κόσμο του νόμου Λάρισας και είναι κάτι που τους επόμενους μήνες θα πρέπει να καθίσω και να σκεφτώ σοβαρά για την επόμενη κίνηση. Υπήρχαν πολλές πολιτικές διαφορές μέσα στην Ένωση Κεντρώων».

Η επιστολή του Βουλευτή Λάρισας Γιώργου Κατσιαντώνη, στον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη αναφέρει τα εξής:

Βρίσκομαι στην, ειλικρινά, δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την αποχώρησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων. Οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι και σας τους έχω επανειλημμένως εξηγήσει τόσο κατ ιδίαν, όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πρόκειται για την άκρως προβληματική άσκηση των καθηκόντων μας ως βουλευτών λόγω της έλλειψης οργάνωσης και δομών στο εσωτερικό της Ένωσης Κεντρώων. Σας είναι γνωστό, άλλωστε, ότι παρά την, κατ’ επανάληψη, έκφραση των παραπόνων και διαφωνιών μου, και την εξ’ αυτών των λόγων σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα εν λόγω προβλήματα ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν, πολλώ δε μάλλον δεν επιλύθηκαν.

Αντ’ αυτών, κάθε φορά, γινόμουν θεατής μιας άκρως προβληματικής κατάστασης: έλλειψη δομών, οργάνωσης και στελέχωσης της διοικητικής κομματικής μας βάσης με αξιοκρατικά κριτήρια και πλήρης συγκεντρωτισμός στο πρόσωπό σας. Για να το πω απλά, εδώ και αρκετούς μήνες προσπάθησα να σας εκφράσω με κάθε τρόπο την αγωνία μου: Ένα κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς καμία ουσιαστική συμμετοχή των στελεχών του και οι βουλευτές, να ενημερώνονται εκ των υστέρων για τις θέσεις μας, τις οποίες ουσιαστικά μόνος σας διαμορφώνετε και αποφασίζετε.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησα, επί ματαίω, να σας εξηγήσω την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε σε μια, εκ βάθρων, ανασυγκρότηση της Ένωσης Κεντρώων. Πλην όμως, μάλλον λόγω των αγώνων που δώσατε επί χρόνια για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, η ανάγκη συλλογικότερης λειτουργίας της Ένωσης Κεντρώων δεν ήταν εύκολα αντιληπτή από πλευράς σας. Προφανώς δεν σας μέμφομαι γι’ αυτό, αλλά μου είναι αδύνατον, πλέον, να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου σε ένα κόμμα, του οποίου οι αποφάσεις επιβάλλονται από τον πρόεδρο, χωρίς να προηγηθεί όχι μόνον συζήτηση, αλλά ακόμη και ενημέρωση των βουλευτών του. Πόσο μάλλον, όταν οι απόψεις της Ένωσης Κεντρώων συχνά διακατέχονται από μια αναχρονιστική και ευκαιριακή αντίληψη της πολιτικής, μακριά από τις ραγδαίες εξελίξεις της εποχής, οι οποίες επιτάσσουν, πρωτίστως, πίστη και επιμονή στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα μας.

Όταν το 2015 ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά σας, προκειμένου να ενώσουμε δυνάμεις στον πολιτικό στίβο, για να δώσουμε κάτι νέο, αποτελεσματικό και αληθινό στην πολιτική ζωή του τόπου μας, ξεκίνησα με την προοπτική της πίστης στην επιτυχία των στόχων μας, για την προσφορά στη Χώρα μας.

Δυστυχώς, όμως, η αναχρονιστικότητα και η έλλειψη συλλογικότητας, έφεραν την Ένωση Κεντρώων στη σημερινή κατάσταση, με την εκλογική βάση να έχει γυρίσει την πλάτη απογοητευμένη από την αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες της.

Τα παραπάνω ακριβώς αίτια είναι αυτά που υπαγόρευσαν και την απόφασή μου να πορευτώ, στο εξής, ως ανεξάρτητος βουλευτής, πιστεύοντας ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα εξακολουθήσω να τιμώ την ψήφο των πολιτών που θέλουν να προχωρήσει η χώρα μπροστά, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, αλλά με νέες ιδέες, νέους ανθρώπους και προοπτικές για το μέλλον της.

Είχα, και εξακολουθώ να έχω, τις ίδιες πολιτικές απόψεις που τοποθετούνται στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, και θέλω, όχι μόνον να σας ευχαριστήσω για την τιμή να με εντάξετε στα ψηφοδέλτια του κόμματός σας, αλλά και να κατανοήσετε τους λόγους της αποχώρησής μου από την Ένωση Κεντρώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη Pagenews: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Κατσιαντώνης σε Αχτσιόγλου: "Εκκρεμεί… ο σεβασμός σας προς τους συνταξιούχους"

Ετικέτες: 


2018