Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Τραμπ: Προχωρά το ραντεβού με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Τραμπ: Προχωρά το ραντεβού με τον Κιμ Γιονγκ Ουν | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι προετοιμασίες για μια συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πηγαίνουν «πολύ καλά», έπειτα από συνομιλία που είχε με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Μόλις είχα μια μακρά και καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, καθορίζονται η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης με τη Βόρεια Κορέα», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος. Ο Τραμπ ανέφερε επίσης πως ενημέρωσε τον Iάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για «τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις».

Ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο για μια ιστορική σύνοδο κορυφής. Ο νέος υπουργός του επί των Εξωτερικών, ο Μάικ Πομπέο, είχε συναντηθεί –ενώ ήταν ακόμη επικεφαλής της CIA– με τον βορειοκορεάτη ηγέτη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου του (καθολικού) Πάσχα, στη διάρκεια μιας αποστολής που είχε κρατηθεί μυστική.

Χθες Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζονται «δύο ή τρεις» τόποι για τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και στη συνέχεια έκανε λόγο για «δύο πιθανές χώρες». Προηγουμένως είχε μιλήσει για πέντε τόπους. Μια άλλη ιστορική σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, στη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να εργασθούν υπέρ της αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου και υπέρ μιας διαρκούς ειρήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγρίεψε η Μέρκελ και βάζει φρένο στον αγωγό Nord Stream

ΗΠΑ: Zητούν παραχωρήσεις από την ΕΕ για να παρατείνει την εξαίρεση από τους δασμούς

Εξώδικο του δικηγόρου του Τραμπ στην πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς

Ετικέτες: 


2018