Υγεία
pagenews.gr / Υγεία / Σολομός: Τα οφέλη που συνδέονται με την καρδιά
Σολομός: Τα οφέλη που συνδέονται με την καρδιά | Pagenews.gr
Pagenews Team

Μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Lipidology, βρήκε ότι οι άνθρωποι που κάνουν μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, αντιμετωπίζουν λιγότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιαγγειακή νόσο.

Αυτό έχει ως συνέπεια να μπορούν να ζήσουν και περισσότερο. Η έρευνα βρήκε, συγκεκριμένα, ότι ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε από το 1/3 των ανθρώπων που είχαν υψηλότερα επίπεδα Ωμέγα-3 σε σχέση με αυτούς με χαμηλότερα επίπεδα.
Ακόμη, από την έρευνα βρέθηκε ότι ο δείκτης Ωμέγα-3 προέβλεπε καλύτερα τον κίνδυνο της ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου από τα επίπεδα χοληστερίνης.

Οι ερευνητές εξέτασαν 2.500 συμμετέχοντες ηλικίας 66 ετών που δεν είχαν ποτέ καρδιαγγειακή νόσο. Έτσι βρήκαν τη σύνδεση ανάμεσα στον δείκτη Ωμέγα-3 και στον συνολικό κίνδυνο θανάτου και καρδιαγγειακής νόσου. 

Οι ερευνητές θεωρούν ότι μπορείς να μειώσεις το ρίσκο θανάτου κατά 30% λαμβάνοντας περισσότερα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 (1.300 mg για την ακρίβεια). Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί σε 100 γραμμάρια ή σε σολομό εκτροφής ή σε τέσσερα τυποποιημένα χάπια ψαριού. 

Ο σολομός αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές Ωμέγα-3, καθώς ανήκει στα λιπαρά ψάρια. Άλλες πηγές λιπαρών οξέων είναι η σόγια, τα καρύδια, το canola oil και ο λιναρόσπορος.

Η ημερήσια πρόσληψη σε Ωμέγα-3 είναι 1,6 γραμμάρια για τους άνδρες και 1,1 γραμμάρια για τις γυναίκες.

Με λίγα λόγια, ο σολομός αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές γεύματος, καθώς εκτός από θρεπτική και γευστική τροφή, έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακτινίδιο: Τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία

Βότανα για να ρίξετε την πίεση

Ετικέτες: 


2018