Ελλάδα

Τέλος οι Πανελλήνιες εξετάσεις – Όλες οι αλλαγές

Τέλος οι Πανελλήνιες εξετάσεις – Όλες οι αλλαγές
To καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξαίρεση για ένα μεταβατικό διάστημα τις Ιατρικές Σχολές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία, όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

H Γ’ Λυκειου θα είναι ο προθάλαμος για τα Πανεπιστήμια ενώ το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στην Β’ Λυκείου. Ουσιαστικά η Γ’ Λυκείου θα έχει προπαρασκευαστικά μαθήματα.

Αυτά γνωστοποίησε με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Κώστας Γαβρόγλου. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει, από το καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξαίρεση για ένα μεταβατικό διάστημα τις Ιατρικές Σχολές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία. 

Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας λέει όχι στα μη κρατικά ΑΕΙ επικρίνοντας για "ιδεολογική εμμονή" τους υπέρμαχους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του "νεοφιλελεύθερου μοντέλου του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη", ενώ απαντά και στην Ιεραρχία για το ζήτημα των Θρησκευτικών ότι τα προγράμματα σπουδών στα σχολεία είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας. 

Όπως αναφέρει τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β΄ Λυκείου και η Γ΄ Λυκείου θα είναι ανά είδος προπαρασκευαστικού έτους.

Παράλληλα ο κ. Γαβρόγλου μίλησε και για δημιουργία διετών προγραμμάτων σπουδών που θα παρέχουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία θα συνδέονται με τα Επαγγελματικά Λύκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το 99% των μαθητών της Γ’ Λυκείου πηγαίνει φροντιστήριο

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πότε ξεκινούν – Τι αλλάζει

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: Ξεκινούν στις 8 Ιουνίου – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πανελλαδικές: 74.692 εισακτέοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments