Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Αγώνας δρόμου για τις ψηφιακές εξετάσεις

Πανεπιστήμια: Αγώνας δρόμου για τις ψηφιακές εξετάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε ποια πανεπιστήμια θα πραγματοποιηθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Αγώνα δρόμου κάνουν τα πανεπιστήμια προκειμένου να προετοιμαστούν για τις ψηφιακές εξετάσεις που διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας, καθώς το ένα μετά το άλλο τα πανεπιστήμια σχολές των οποίων τελούν υπό κατάληψη αποφασίζουν να προχωρήσουν σε εξετάσεις μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση της εγκυκλίου που έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, και η οποία υιοθετήθηκε από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με χρήση κάμερας και μικροφώνου από τους εξεταζόμενους, ενώ οι φοιτητές πριν από την έναρξη της εξέτασης θα επιδεικνύουν τη φοιτητική τους ταυτότητα, καθώς και αναγνωριστικά συνθηματικά που θα δίνονται από το πανεπιστήμιο.

Χαρακτηριστική για τον τρόπο διεξαγωγής των διαδικτυακών εξετάσεων είναι η ανακοίνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ορίζει: «Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι φοιτητές διατηρούν σε λειτουργία την κάμερα και το μικρόφωνό τους, ώστε να διασφαλίζεται η μη χρησιμοποίηση μη επιτρεπόμενων μέσων και η μη επικοινωνία με τρίτους».

Εξ αποστάσεως θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις σε ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, Γεωπονικό, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, AΠΘ, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στο ΠΑΔΑ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και στο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Στο ΕΜΠ οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως σε όσες περιπτώσεις διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Ωστόσο, τέσσερις σχολές του ΕΜΠ οι οποίες τελούν υπό κατάληψη δεν θα προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις, όπως η Σχολή Χημικών Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Όπως ανακοίνωσε η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν πρόκειται να προχωρήσει στη διενέργεια εξ αποστάσεως εξετάσεων στα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη, δεδομένου ότι «δεν διασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων». «Όχι» στα έκτακτα μέτρα είπε και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς δεν έχουν χαθεί εβδομάδες εξετάσεων και «δεν θα επηρεαστεί η έναρξη του εαρινού εξαμήνου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments