Ελλάδα

Έβρος: Για παράνομη είσοδο στη χώρα κατηγορείται ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές

Έβρος: Για παράνομη είσοδο στη χώρα κατηγορείται ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Πέμπτη.

Δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα σχηματίστηκε σε βάρος του Τούρκου, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, στις Καστανιές Έβρου, από τις ελληνικές αρχές.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο, Πέμπτη. Όπως έγινε γνωστό, ο Τούρκος εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο σημείο και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν έλληνες στρατιωτικοί και στη συνέχεια να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Οι πληροφορίες για την ιδιότητα του συλληφθέντος τον θέλουν να είναι τούρκος πολίτης, δημοτικός υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, κι όχι στρατιωτικός. Εκτός του ότι φέρεται να είχε μαζί του ταυτότητα από την οποία προκύπτει πως πρόκειται για πολίτη, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για υπάλληλο του δήμου Αδριανούπολης. Για το θέμα ωστόσο αναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Η είδηση της σύλληψης κάνει το γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και φωτογραφία του συλληφθέντα.

Πρόκειται για τον Μούσα Αλέρικ, 38 ετών, όπως αναφέρουν, ο οποίος εργάζεται στην υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Αδριανούπολης.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως ο συλληφθείς είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανουπόλης, ο οποίος πέρασε κατά λάθος τη συνοριακή γραμμή τη στιγμή που πραγματοποιούσε εργασίες σε φρεάτιο.

Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης, Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως έχουν πραγματοποιηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο (pic)

Σύλληψη Τούρκου στα σύνορα στον Έβρο (pics)

Κουρουμπλής: Μετά τις τουρκικές εκλογές λύση για τους δύο στρατιωτικούς

Κοτζιάς: Η Τουρκία πατά σε κόκκινες γραμμές – Τι είπε για τους Έλληνες στρατιωτικούς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments