Γεύση

Η συνταγή της Ημέρας: Κοτόπουλο με αρακά

Η συνταγή της Ημέρας: Κοτόπουλο με αρακά
Μια εύκολη και καθημερινή συνταγή.

Το κοτόπουλο με τον αρακά είναι ένα φαγητό συνηθισμένο, ωστόσο με μια καλή συνταγή μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύγευστο και να κάνει ακόμα και αυτούς που δεν προτιμούν τον αρακά να το δοκιμάσουν. 

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

500γρ. αρακάς καθαρισμένος (φρέσκος ή κατεψυγμένος)

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

4 ντομάτες ώριμες και περασμένες σε μούλτι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένα φύλλα

1 λεμόνι (ο χυμός του)

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Σε πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι). Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.

Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 40 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη κατα τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τον αρακά. 

πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments