Διεθνή

Απολογισμός του πρώτου χρόνου Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας

Απολογισμός του πρώτου χρόνου Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας
«Αρνητικό» θεωρεί το 55% των Γάλλων ψηφοφόρων τον απολογισμό των πεπραγμένων του Εμανουέλ Μακρόν.

Η πλεινότητα των Γάλλων βαθμολογεί αρνητικά τον απολογισμό των πεπραγμένων του Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από έναν χρόνο στην προεδρία της Γαλλίας. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από έρευνα του Κέντρου Πολιτικών Επιστημών της Sciences Po (Cevipof) και της Ipsos-Sopra για λογαριασμός της εφημερίδας Le Monde.

Το 55% των συμμετεχόντων χαρακτηρίζει «αρνητικό» τον απολογισμό της έως τώρα θητείας Μακρόν, έναντι του 45% που κρίνει ότι ήταν θετικός.

Οι ενέργειες του Μακρόν όσον αφορά την αγοραστική δύναμη των Γάλλων και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων κρίθηκαν εξαιρετικά σκληρά, με το 78% του δείγματος να θεωρεί πως κινήθηκε στη λάθος κατεύθυνση.

Έντονη η απογοήτευση και στο μέτωπο της υγείας, με το 72% να επικρίνει τους χειρισμούς του προέδρου, ενώ παρόμοιο είναι το ποσοστό δυσαρέσκειας (70%) για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού (66%).

Όσον αφορά στις προσπάθειες για τη μείωση της ανεργίας αρνητικό πρόσημο βάζει το 51%, ενώ το ίδιο ισχύει και στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Ωστόσο ο Εμανουέλ Μακρόν απολαμβάνει την εμπισοσύνη των πολιτών στα ευρωπαϊκά θέματα και ευρύτερα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το 60% αξιολογεί θετικά την πολιτική του για την Ε.Ε., το 63% του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην εξωτερική πολιτική και το 57% στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 10 στο φάσμα από τον προσδιορισμό «πολύ αριστερός» ως το «πολύ δεξιός», ο Εμανουέλ Μακρόν βαθμολογείται με 6,7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στον Εμανουέλ Μακρόν φέτος το Βραβείο Καρλομάγνου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments