Διεθνή

Μακρόν σε Ροχανί: Τηρήστε τους όρους της συμφωνίας

Μακρόν σε Ροχανί: Τηρήστε τους όρους της συμφωνίας
Ο Μακρόν και ο Ροχανί συμφώνησαν «να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, με σκοπό την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας και τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας».

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο η απόφαση του Ντοναλντ Τραμπ, να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από το πρόγραμμα για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, απηύθυνε έκκληση στον Χασάν Ροχανί, να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας του 2015 ακολουθώντας το παράδειγμα του Παρισιού, του Λονδίνου και του Βερολίνου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Μακρόν τόνισε ότι δικός του στόχος είναι "να διατηρήσει την περιφερειακή σταθερότητα".

«Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Γαλλία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να εφαρμόζει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν σε όλους τους τομείς. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να πράξει το ίδιο και το Ιράν» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ.

Ο Μακρόν και ο Ροχανί συμφώνησαν «να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, με σκοπό την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας και τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας», προστίθεται στο κείμενο. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν σύντομα για να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments