Ελλάδα

Μετάθεση στη διπλωματική αποστολή της Άγκυρας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Μετάθεση στη διπλωματική αποστολή της Άγκυρας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
H τοποθέτησή τους στην Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία αυτομάτως τους δίνει την πολυπόθητη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

Την μετάθεση στην διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα λάβουν αποζημίωση αποστολής εξωτερικού, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

Με την κίνηση αυτή, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης – στους οποίους δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες – θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι». 

Η συγκεκριμένη κίνηση προχώρησε και υλοποιήθηκε για τρεις λόγους:

– Νομικό, που θα αποτελέσει τον άσσο στο μανίκι της υπερασπίσεως του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Κούκλατζη στο νέο αίτημα αποφυλακίσεώς τους που θα υποβληθεί λίαν συντόμως, καθώς έτσι τα δυο στελέχη του Στρατού μας αποκτούν «μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη γείτονα» και έτσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της τουρκικής δικαιοσύνης.

– Οικονομικό, καθώς έτσι υλοποιείται η υπόσχεση των ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ, σε μία προσπάθεια τονώσεως του ηθικού τους αλλά και καλύψεως των αναμφισβητήτων εξόδων των οικογενειών τους, για να λαμβάνουν «αμοιβή στρατιωτικών εν υπηρεσία στο εξωτερικό».

– Ηθικής τάξεως, καθώς με τον τρόπο αυτό – εκτιμούν πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ – ότι καταδικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ότι οι ΕΔ δεν ξεχνούν τα στελέχη τους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Η απόφαση του ΣΑΓΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με σκοπό συγγραφεί σχετική τροπολογία και να προωθηθεί άμεσα προς το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο για να την αποδεχτεί και να προχωρήσει έτσι το ΥΠΕΘΑ σε υλοποίησή της με την κατάθεση σε κάποιο από τα σχέδια νόμου του ΥΠΕΘΑ που θα κατατεθούν λίαν συντόμως στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Έλληνες στρατιωτικοί: Νέο αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσουν

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments