Οικονομία

“Καμπανάκι” ΔΝΤ για το χρέος: Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν

“Καμπανάκι” ΔΝΤ για το χρέος: Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν
Νέα προειδοποίηση στους Ευρωπαίους ότι τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία σχετικά με το χρέος έχουν στενέψει απηύθυνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κόκκινο συναγερμό χτύπησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, υπογράμμισε την σημασία του επόμενου Eurogroup, που θα λάβει χώρα την επόμενη Πέμπτη, επαναλαμβάνοντας εν πολλοίς το μήνυμα που έστειλε προχθές ο Πολ Τόμσεν ότι δίχως συμφωνία έως την ευρω-ομάδα υπάρχει κίνδυνος το ΔΝΤ να μην προλάβει να ενταχθεί χρηματοδοτικά στο Μνημόνιο.

Η ευκαιρία για συμφωνία «κλείνει γρήγορα», σημείωσε ο κ. Ράις, δεδομένο ότι το πρόγραμμα εκπνέει τον Αύγουστο και το Ταμείο χρειάζεται χρόνο για τουλάχιστον μια αξιολόγηση προκειμένου να λάβει μέρος στο πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε πως το χάσμα με τους Ευρωπαίους σχετικά με το ελληνικό χρέος έχει μειωθεί και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, όμως κατέστησε σαφές ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που δεν έχουν διευθετηθεί. «Θα γνωρίζουμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ράις δεν επιβεβαίωσε παλαιότερα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου ότι ο θεσμός ζητά ελάφρυνση χρέους ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως ξεκαθάρισε την στήριξη του ΔΝΤ στην γαλλική πρόταση που θα συνδέει το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ: Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η συμμετοχή του

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments