Αθλητισμός

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 76-67: Τσέκαρε εισιτήριο και πάει για back-to-back η Φενέρ!

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 76-67: Τσέκαρε εισιτήριο και πάει για back-to-back η Φενέρ!
Η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο στην Euroleague, μετά τη νίκη της με 76-67 επί της σκληροτράχηλης Ζαλγκίρις στον πρώτο ημιτελικό του Final-4. Πρωταγωνιστής ο Ντίξον με 19 πόντους, πολύ καλός ο Σλούκας (14π).

Η Φενέρμπαχτσε ήταν εκείνη που φάνηκε πιο έτοιμη σε πνευματικό επίπεδο, κρατώντας για τέσσερα λεπτά τη Ζαλγκίρις στον έναν πόντο (7-1), χάρη στην πιεστική της άμυνα. Οι Λιθουανοί δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα, ωστόσο έπρεπε να βρουν τρόπους να ανταποκριθούν στην επίθεση, κάτι που έκαναν, φτάνοντας το ματς στους τρεις (14-11), με τον Ντατόμε να κλείνει το δεκάλεπτο στο +6 (19-13).

Το «μαξιλαράκι» της Φενέρ ήταν η άμυνα, το βάθος πάγκου και οι πιο μυαλωμένες επιλογές. Ο Σλούκας έκανε το… κομμάτι του και στη συνέχεια πήρε τη μπαγκέτα ο Γιαν Βέσελι, κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες (32-20), με τον Ντατόμε να διατηρεί στο τελευταίο τρίλεπτο τους Τούρκους σε διψήφια διαφορά (37-26), προτού ο Πάνγκος και οι ψηλοί αναλάβουν δράση, φτάνοντας στο -6 στο ημίχρονο (39-33). Παρά την κυριαρχία της Φενέρ στην άμυνα, οι Λιθουανοί το πάλευαν και βρίσκονταν κοντά στο σκορ, χωρίς καν να έχουν πετύχει τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο!

Μέσω των 12 (!) κλεψιμάτων που είχαν γίνει από τους «κίτρινους», στα μέσα της τρίτης περιόδου, τα πράγματα έδειχναν ικανά να ξεφύγουν, με τη Φενέρ σε ξεκάθαρη θέση οδηγού (50-38), ωστόσο η Ζαλγκίρις πέτυχε την πρώτη της προσπάθεια από την περιφέρεια και μεθοδικά κατάφερε να τρέξει ένα πολύτιμο 10-0 που την έφερε στο -2 (52-50) με τρίποντη-βόμβα του Πάνγκος, επαναφέροντας το ματς σε εύθραστη ισορροπία.

Οι Λιθουανοί έδειξαν ότι επέστρεψαν και ότι ήταν ικανοί να φέρουν «τούμπα» το ματς, όμως για την ποιοτικότερη Φενέρ, αρκούσε ένα δίλεπτο ξέσπασμα με τους Ντατόμε και Ντίξον, που έδωσε εκ νέου αέρα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς (66-54, 35′). Η τουρκική ομάδα μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο με διψήφιο «αέρα», θέτοντας νέα προβλήματα για λύση στην πλευρά του Σάρας. Εν τέλει, παρά την προσπάθεια, η ανατροπή δεν ήρθε, με τον Σλούκα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης με πέντε σερί πόντους για το 76-67.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 39-33, 52-50, 76-67

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments