Άποψη

Αντάρτικο για να μην μειωθούν συντάξεις και αφορολόγητο

Αντάρτικο για να μην μειωθούν συντάξεις και αφορολόγητο
Η κυβέρνηση οφείλει να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της να αποτραπεί η εφαρμογή των δύο αυτών σκληρών και άδικων μέτρων.

Ενδιαφέρουσα η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα. Είναι σίγουρο πως οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι, θα τη θέσουν κάτω από το μικροσκόπιο για να βγάλουν συμπεράσματα, καθότι φανερώνει αξιοπρόσεκτες εξελίξεις.

Όμως, θα κάνουν λάθος αν ο φακός τους επικεντρωθεί στα αμιγώς πολιτικά ζητήματα. Η πιο σημαντική απάντηση αφορά σε άλλο θέμα (ίσως να είναι και πολιτικά το σπουδαιότερο). Και τολμώ να πως θα επιδράσει, σχεδόν καθοριστικά, στο αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

Πρόκειται για την απάντηση στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί την αναβολή ή την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων και του αφορολογήτου. Η απάντηση των ερωτώμενων συντριπτική. Το 82% απαντά θετικά και μόνο 13%  αρνητικά.

Αποτελεί μία πάρα πολύ ισχυρή ένδειξη και ασφαλώς ένα πολύ σημαντικό, καθοριστικό θα λέγαμε, μήνυμα. Η κυβέρνηση οφείλει να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της να αποτραπεί η εφαρμογή των δύο αυτών σκληρών και άδικων μέτρων.

Δεν πρέπει να το κάνει μόνο γιατί την ευνοεί πολιτικά και εκλογικά.

Οφείλει να το κάνει για δύο πιο σπουδαιότερους λόγους. Ο πρώτος άπτεται της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν να σηκώσουν άλλη μία φορά τα βάρη οι πλέον αδύναμες εισοδηματικά ομάδες. Ούτε είναι δίκαιο οι συνταξιούχοι που τόσες βάρβαρες και άδικες περικοπές υπέστησαν, να υποστούν άλλη μία επειδή το ΔΝΤ έχει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του.

Ο δεύτερος είναι καθαρά οικονομικός. Η περικοπή συντάξεων και αφορολογήτου είναι ένα ευθέως αντιαναπτυξιακό μέτρο. Από τη στιγμή που το 70% περίπου του  ΑΕΠ στηρίζεται στην κατανάλωση, δεν είναι δυνατόν να προσδοκάς αύξηση (που τόσο σημαντική είναι για τη χώρα μας) περικόπτοντας εισοδήματα, τα οποία κατευθύνονται στην κατανάλωση. Πρόκειται για απίστευτη βλακεία και οικονομική στρέβλωση.

Συνεπώς η κυβέρνηση οφείλει με κάθε μέσον να διεκδικήσει να μην εφαρμοστούν δύο άδικα και βλαπτικά μέτρα. Οφείλει να βρει τον τρόπο. Θα έλεγα υιοθετώντας ακόμα και μεθόδους… αντάρτικου στους δανειστές, αν αυτοί αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν πόσο μεγάλο λάθος κάνουν.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments